Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
МЛАДИ ТАЛЕНТИ - ЛЕНКА РОСИЋ

ДОБАР РОД ПЛОДНЕ ЛОЗЕ

“Кад је дат, таленат је у грозду“. Ова реченица је примењива како на појединце, тако и на породичне лозе које дају богате плодове.
У овом броју “Гласа Подриња“ представљамо Ленку Росић, ученицу ОШ “Николај Велимировић“, која је завршила пети разред, а већ освојила две награде из математике на нивоу републике.
- У петом разреду имам само математику од природних наука. Не спремам се приватно, учим сама и идем на додатну наставу у школи. Једва чекам хемију, физику и биологију, каже Ленка која је на Дописној математичкој олимпијади освојила другу награду у Србији, а на Математичком турниру у екипном такмичењу, заједно са другарима однела прву награду.
Поред математике, занимају је језици, воли енглески, а наставник јој је рекао да је талентована. Иначе, не само да је одличан ученик и да је кандидат за вуковца, кроз смех нам каже да је добила само четири четворке у досадашњем школовању. Оно што је посебно у овој причи је Ленкина скромност, од родитеља смо сазнали да сама учи, успут, не оптерећује ни себе, ни друге. Скромна, али сигурна, зрела за своје године, а опет - дете, Ленка одаје утисак неког ко је предодређен за успех. На овом месту не можемо а да не поменемо корене и гене, породични педигре, без и најмање намере и потребе за елитизмом. Ленкин деда по мајци је магистар књижевности, чувени професор и добричина Миљко Бељић, који је недавно напустио овај свет, бака Милица психолог, једна тетка лекар, друга доктор књижевности и преводилац, мајка Марија ради као секретар у “Зеленој“ школи, а тата Раде је економиста. Брат Димитрије се определио ове године да иде стопама бака - Мице, уписао је психологију, а Ленка још увек не размишља шта ће радити кад порасте, за сада зна да ће бити ђак Шабачке гимназије. У међувремену, наставља да тренира одбојку и да се, као свако младо биће, радује животу и дружи са вршњацима.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa