Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.

ШАБАЧКА МЛАДОСТ

Олимпијске игре и Европско фудбалско првенство најважнији су спортски догађаји овог лета, али као и сваког, младе репрезентативке и репрезентативци европских земаља били су активни на континенталним шампионатима различитих узраста.
Јована Субашић, шабачка кошаркашица, бранила је боје Србије на Европском првенству за кошаркашице млађе од 20 година, одржаном у Португалу. Нашим репрезентативкама измакла је медаља, Србија је завршила првенство на четвртом месту, али Јована може бити задовољна минутажом и својим наступом. Играла је у сваком мечу, просечно 23 минута и у том периоду забележила 5,6 поена и 5 скокова. Посебно се истакла у нокаут фази, против Португала у осмини финала са 10 поена, док је са 13 поена била једна од наших бољих играчица у поразу после продужетака у полуфиналу против Италије.
Још једна Шапчанка, која тренутно наступа за наш најбољи тим ЖКК “Радивој Кораћ“, Тијана Јелић, национални дрес носила је на ЕП до 18 година у Мађарској. Србија се није прославила, освојила је 11. место, а Тијана је наступала у првих пет утакмица. За просечно десет минута по мечу бележила је 2,8 поена.
Српски рукометаши далеко су од Олимпијских игара, све ређе смо и на великим такмичењима, али смо у млађим категоријама редовни учесници. На Европском првенству у Данској за јуниоре, играо је двојац Металопластике, Милан Дакић и новајлија Вукашин Воркапић. Репрезентација је са једним ремијем (Швајцарска) и два пораза (Пољска и Француска), стала већ у групи. Дакић је у три меча постигао 11 голова, а посебно се истакао против Швајцараца где је био други најефикаснији наш играч. Воркапић је у два дуела, мрежу противника тресао 4 пута.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa