Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
МЕШТАНИ ШЕВАРИЦА ПРОСЛАВИЛИ ПРАЗНИК ЗАШТИТНИКА СЕЛА

ДВОСТРУКА РАДОСТ

У уторак, на празник Светог Илије, житељи Шеварица прославили су завршетак радова на реконструкцији Храма Успења Пресвете Богородице и освећење зграде Дома културе
Већ десет година мештани Шеварица обележавају Светог Илију као заштитника села. Ове године два важна догађаја на празник: освештање Дома културе и завршетак радова на реконструкцији цркве, у којој су учествовали мештани, привредници и град. У претходних пет месеци уређено је црквено двориште, саграђени су летњиковац, дечје игралиште и чесма, а храм је добио нову фасаду.
- Уз Божију помоћ успели смо да завршимо све радове до Светог Илије. Драго ми је да смо на овај велики празник и обележили завршетак радова, а са радошћу смо освештали и зграду Дома културе, који је важан објекат за све мештане села. Угостили смо градоначелника и остале градске челнике, са жељом да им се захвалимо за помоћ коју су нам пружили у реализацији пројеката који су важни за све житеље Шеварица. Велику захвалност дугујемо и верницима из нашег села, као и привредницима који су финансијски подржали реконструкцију наше цркве, рекао је старешина храма Душко Грујић.
Шабац је пример другим градовима у Србији, а Шеварице другим селима на подручју Шапца, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић приликом посете овом мачванском месту.
- Шеварице је једно од шабачких села које се међу привима укључило у пројекат коришћења средстава од пореза на имовину која се враћају тамо где су скупљена. Захваљујући агилним људима из Савета месне заједнице и црквеног одбора реконструисана је црква и двориште храма, а при крају је и реконструкција Дома културе. Све су то важне ствари за свако село, па тако и за Шеварице. Као градоначелник, могу да будем поносан на мештане Шеварица, јер су то добри и посвећени домаћини који воде рачуна о свом селу. Политика која подразумева да људи треба више да одлучују о својим приоритетима даје добре резултате, ко не верује, нека дође у Шевераце и нека провери, поручио је Зеленовић.
У присуству градоначелника, његовог заменика Душана Костадиновића и председника Скупштине града Немање Пајића и мештана Шеварица, свештеници, предвођени поцерским намесником Драганом Петровићем, освештали су Дом културе. Овај објекат много значи мештанима Шеварица.
- Реконструкција Храма Успења Пресвете Богородице и освећење Дома културе су за нас празници којима обележавамо дан нашег места. Уређење сале у Дому културе је био велики посао, а сада смо доста ближи комплетној изградњи овог објекта. Остало је још да се уреде локали који се налазе у приземљу Дома културе, рекао је председник Савета месне заједнице Милан Поповић.
У реконструкцију Дома културе у Шеварицама, од 2007. године, кроз четири фазе, уложено је 15 милиона динара. Највећи део финансиран је је кроз пројекат „Два на динар“, док ће последња фаза бити урађена од средстава која се прикупе на основу пореза на имовину.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa