Инфо

14. октобар 2010.14. окт 2010.
ДРАГУТИН ПАЈИЋ ИЗ ЈАДРАНСКЕ ЛЕШНИЦЕ КОД ЛОЗНИЦЕ ““ МЕДИЦИНСКИ ФЕНОМЕН

СРЦЕ МОЈЕ НА ДЕСНОЈ СТРАНИ

Када је 27. јуна 1964. године у породици Здравка и Драгице Пајић из Јадранске Лешнице код Лознице рођена здрава мушка беба нико није ни слутио шта ће се открити после две и по године
Све је почело када је мали Драгутин, због тежег облика запаљења плућа, завршио у болници. Те 1966. године, докторка дечје медицине, при првом прегледу, обавестила је забринуте родитеље да им је син тежак срчани болесник и да вероватно неће преживети. А онда је дошло до неочекиваног, али срећног преокрета. После нових детаљнијих прегледа докторка је уз извињење обавестила родитеље да се код дечака у организму нешто чудно дешава али да је срце у реду. Даље анализе су показале да има инверзију унутрашњих органа тако да му се срце налази на десној страни а слепо црево на левој.
Тек касније, приликом регрутације, током прегледа на ВМА у Београду, рађен је комплетан снимак унутрашњих органа приликом кога је установљено да се ради о тоталној инверзији, тзв. „ситус инверсус“. Те 1981. године доктори су потврдили да је Драгутин способан да служи војни рок иако су му сви органи на „погрешном месту“.
- Али за мене на исправном, додаје уз осмех Драгутин.
Та његова посебност коју не можемо другачије назвати сем феноменом, није утицала у негативном смислу током живота. Растао је нормално као и сви његови вршњаци. У основној школи у родном месту истакао се као одличан ђак, а тако је наставио и у Средњој грађевинско-техничкој школи у Лозници.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa