Инфо

28. јул 2016.28. јул 2016.
Активности удружења „СОЛАРт“ из Крупња

СТАЗА

Музичко-песнички сусрет. Учешће песника, вокалних солиста, музичких група. Духовност и музика на једном месту
У организацији Удружења грађана „СОЛАРт“ из Крупња, Манастира Пресвете Богородице Тројеручице у Богоштици и Дома поезије „Десанке Максимовић“ у Богоштици у недељу 31. јула 2016. године у порти манастира у Богоштици недалеко од Крупња одржан је други по реду летњи музичко-песнички сусрет „СТАЗА“ у коме су наступили песници, вокални солисти и музичке групе.
Добродошлицу је у духу православља пожелео игуман манастира у Богоштици архимандрит Нифонт Павловић рекавши да свако од нас поред свакодневних обавеза и искушења ипак треба да пронађе времена за одмор и опуштање. Управо овакав догађај, прилагођен времену и простору, јесте један од тих инструмената.
Програм вечери је отворен наступом црквеног хора „Света Три Јерарха“ из Крупња који је извео сплет духовних и световних композиција. Настављен је стиховима Десанке Максимовић које је казивала учитељица Драгица Зељић, а затим и рециталом ученика основне и средње школе из Крупња и гостију из Краљева и Београда. У наставку програма наступили су виртуоз на флаути Раде Луковић из Крагујевца и Крупањац Слободан Симовић свирајући акустичну гитару. Извели су неколико инструменталних композиција. Дуо Александра Радоњић и Немања Каначки на акустичним гитарама извели су композиције више жанрова. Александра изводи музику различитих крајева света на преко тридесет светских језика. Чачанка Мина Матијашевић, један од наших најбољих музичких вокала позната по извођењу традиционалних песама, са етно-џез оркестром извела је неколико изворних песама у сопственом аранжману. Програм су затворили Тања Кнежевић и Филиман Мандић који су извели неколико изворних композиција, да би се на крају програма на позорници нашли сви музичари како би заједно затворили овогодишњу „Стазу“.
Треба поменути да су манифестацију подржали многобројни пријатељи удружења „СОЛАРт“: Клуб „Ресет“ из Сремске Каменице, УГ „Рађевина“ Крупањ, Друштво „ЕЦОБИКЕ“ Крупањ, као и поједини предузетници из Крупња и Новог Сада својим донацијама.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa