Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
47. МЕЂУНАРОДНИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН „ЈАРАК ““ ШАБАЦ“

ДАЛМАТИНСКА ДОМИНАЦИЈА

Победнички венац, уз пехар, медаљу и новчану награду међународног пливачког маратона „Јарак ““ Шабац“, „отпливали“ су пут Сплита. Стопостотан учинак у Шапцу сачувао је Дује Милан, а сјајан потенцијал потврдила је и Карла Шитић
Пре четири лета био је дебитант победник, претходне године фаворит из сенке који је дошао до трона, а ове бранилац титуле који је далеко надмашио ривале. Сјајни Дује Милан од старта је кренуо одлучно. Само прву трећину трке можемо говорити о водећој групи пливача, с“™ обзиром да већ око 11 километра, Милан убрзава, отпочиње своју трку и ствара значајну предност. У том тренутку су се неки питали да ли је поранио са јаким темпом, међутим, без речи, само завеслајима, одговор је дао 19 - огодишњи Хрват (02:39:42).
- Ухватила ме је мала криза негде код моста, али сам имао велику предност што ми је дало, у том тренутку, стабилност да трку приведем крају. Мени је ово као домаћи терен. Волео бих да и наредног лета учествујем, али сам уписао факултет, не знам колико ћу имати времена да тренирам, но ако буде било довољно времена, видећемо се и 2017. године ““ нагласио је после трке нови/стари шампион.
Неколико минута касније, у јако малом размаку, циљну траку додирнули су Чеси, Матеј Козубек и Вит Ингедулд.
Међу дамама било је више неизвесности, али не и неизвесног финиша. Стара познаница шабачке публике, некада најмлађа учесница, Карла Шитић, успела је у близини железничког моста да се издвоји од своје групе, а тактички беспрекорно припремљену трку завршила је брзом завршницом која је обезбедила врло убедљив тријумф (02:54:08).
- Почела сам нешто брже него што сам планирала и то је први део трке учинило нешто тежим. Ипак, контролисала сам своју снагу, успорила на време и наставила свој ритам до краја ““ задовољна је Карла Шитић.
Међу 18 учесника (12 пливача, 6 пливачица) који су стартовали у Јарку, није било много српских пливача. Први је до циља од домаћих, допливао је Тамаш Фаркаш (02:46:30), Бенце Балзам други, а Јелена Јечански трећа.
- Сава је била идеална за пливање. Мирна, оптималне брзине и идеалне температуре. Морамо бити задовољни бројем и квалитетом учесника, све је протекло без проблема ““ закључио је директор маратона Војислав Мијић.
СИМИЋЕВ „СОЛО“ МАРАТОН
Док су пливачи пливањем одавали почаст жртвама “Крвавог марша“ 1941. године, сећање на жртве, на свој начин дао је и Владимир Симић, 55 ““ огодишњи шабачки атлетичар. Он је, од Јарка до Шапца трчао, а 22 километра прешао је за 2 сата и 5 минута.
- Пет година, трчањем чувам сећањем на недужне жртве из 1941 године. Време за трчање било је повољније него што је обично у августу, али је било незгодно што је саобраћај гушћи него што сам очекивао ““ рекао је Симић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa