Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.

Састав нове Владе Србије

Премијер Александар Вучић; Први потпредседник и министар спољних послова Ивица Дачић; Потпредседник и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић; Потпредседница и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић; Потпредседник и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић; Министар привреде Горан Кнежевић; Министар финансија Душан Вујовић; Министар одбране Зоран Ђорђевић; Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић; Министар рударства и енергетике Александар Антић; Министарка правде Нела Кубуровић; Министарка државне управе Ана Брнабић; Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић; Министар здравља Златибор Лончар; Министар рада, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин; Министар омладине и спорта Вања Удовичић; Министар културе и информисања Владан Вукосављевић; Министри без портфеља Јадранка Јоксимовић, Славица Ђукић-Дејановић и Милан Кркобабић.
Горан Кнежевић нови министар привреде је рођен 1957. године у Банатском Карловцу, 1982. је дипломирао на Економском факултету у Београду. Такође, обављао је функцију министра пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Србије од 2012. Од 2014. члан Одбора директора НИС. Члан је Председништва СНС, више пута је биран за посланика у Скупштини Србије.
Бранислав Недимовић министар пољопривреде и заштите животне средине је рођен 1977. године у Сремској Митровици. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду. Изабран је за посланика у Народној скупштини Србије 2004. године и ту дужност је обављао до 2008. Градоначелник Сремске Митровице је био у два мандата од 2008. до 2016. године. Члан је Председништва СНС од 2016. године.
Нела Кубуровић, министарка правде је досадашња помоћница министра у сектору за правосуђе, са дугогодишњим стажом у том ресору. Кубуровић је претходно у Министарству правде од 2008. године радила најпре као саветник за послове Високог савета правосуђа, а од априла 2009. године за пружање стручне помоћи Високог савета судства и Државном већу тужилаца. За помоћника министра правде изабрана је 2014. године. Рођена је у Сарајеву 1982. На Правном факултету Универзитета у Београду дипломирала је 2005. године, а потом је завршила последипломске студије на смеру за привредно право.
Ана Брнабић нова је министарка државне управе и локалне самоуправе. До сада је била председница управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД). У 2013. је добила признање „Бизнис дама године“ у категорији друштвено одговорно пословање. Активно је учествовала у оснивању НАЛЕД као виши координатор УСАИД програма за економски развој општина, и од тада сарађује са Извршном канцеларијом на јачању капацитета
Младен Шарчевић, нови министар просвете, науке и технолошког развоја је генерални менаџер Образовног система „Руђер Бошковић“. Гимназију „Руђер Бошковић“ основао је 2003. године, затим и прву приватну основну школу истог имена, а пре неколико година и Предшколску установу „Руђер Бошковић“. Радио је у школству као професор географије, био је директор ОШ „Никола Тесла“ у Раковици од 1991. године, а руководио је активом директора општине Раковица и града Београда у мандату од четири године.
Владан Вукосављевић изабран је за министра културе и информисања. Вукосављевић је 2013. године именован на функцију секретара за културу Града Београда. Рођен у Београду 1962. године, где је учио у ЏИ гимназији и дипломирао на Правном факултету, а похађао је и последипломске студије „Међународни уговори у спољној трговини“. Радио је у спољној трговини, бавио се продајом некретнина, пружањем правних услуга и односима са јавношћу.
Славица Ђукић-Дејановић, завршила је Медицински факултет у Београду, магистрирала и докторирала на истом факултету. Редовни је професор и шеф катедре за психијатрију Медицинског факултета у Крагујевцу. Члан је Социјалистичке партије Србије од њеног оснивања 1990. године. У пет мандата била је посланик у парламенту, а од 2008. године до 2012. године била је председница Скупштине Србије. Постаје вршилац дужности председника Србије када је Борис Тадић поднео оставку 2012. године, а од 2012. године до 2014. године била је министар здравља. Данас је директор Клинике за психијатријске болести „Лаза Лазаревић“.
Милан Кркобабић, министар без портфеља, један је од оснивача Партије уједињених пензионера Србије - ПУПС за чијег је председника изабран 2014. године. Кркобабић је гимназију и Економски факултет завршио у Београду. За заменика градоначелника Београда изабран је 2008. године и ту функцију је обављао до 2012. године, када је именован за директора ЈП „Пошта Србије“ Београд.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa