Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
ЗОРАН КЕСИЋ И ЊУЗНЕТ

Олимпијска клетва

Протеклих дана никоме није било теже него премијеру Србије Александру Вучићу. Притом овде није реч о бројним позивима бившег министра културе Ивана Тасовца које је морао да одбија, његовим СМС порукама: „А шта је са мном Л“, као и твитовима у којима га је подсећао да му још увек није одговорио на СМС. Причамо о Олимпијским играма у Рију. Дани су пролазили, ближио се и десети, а српски спортисти се још увек нису окитили било каквим одличјем, иако је Вучић неколико месеци раније рекао министру за спорт Вањи Удовичићу да их очекује барем осам. Осам, јер су у време бившег режима наши спортисти освајали по четири, а нова влада мора у свим сегментима да буде барем два пута боља.
Џабе су најближи сарадници покушавали да га утеше речима да је џудисткиња Мајљинда Кељменди освојила медаљу за Србију и да се на Фејбуку већ организује њен дочек испред Скупштине, само је одмахивао главом, јер је потписао Бриселски споразум у којем је јасно стајало да Србија не сме да слави ниједну медаљу Косова. Зоран Бабић му је рекао да му се диви физички и ментално, јер је освојио златну медаљу и поставио нови светски рекорд у дужини експозеа, али му то није помогло, а уље на ватру је само додавала прва златна медаља Хрватске.
„Какав је то спорт гађање глинених голубова? Зашто ми немамо представника“, питао се Вучић, који је моментално позвао Бату Гашића да види ко би из прошле фирме могао да направи глинене голубе, ако не глинене онда макар керамичке, не би ли се Србија за четири године такмичила у овој дисциплини.
Премијеру је било јасно да је слаб почетак Олимпијских игара директан ударац на нову владу и да је он једини ко може да прекине ову црну серију, само ако открије узрок лоших резултата. Трагајући, наишао је на податак да кладионице повећавају квоте на наше спортисте ако на трибинама угледају председника Томислава Николића.
„МОМЕНТАЛНО ДА СИ СЕ ВРАТИО КУЋИ!!!“, гласио је кратак СМС који је послао Николићу. Убрзо га је позвао председник који је био у еуфорији.
„Сви наши спортисти који тек треба да се такмиче рекли су да ће ми помоћи да се спакујем и да ће ме лично испратити на аеродром. Појма нисам имао да ме толико воле“.
А, онда је дошла и наша прва медаља, и то каква ““ златна. Браво Даворе!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa