Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ ““ 1. КОЛО

МАТИЋ“™С „ОН ФИРЕ“

ФК “МАЧВА“ ““ ФК „СЛОБОДА“ (У) 2:1 (1:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Главни судија: Шегрт (Београд), Помоћници: Милосављевић и Станојевић (оба Београд). Стрелци: Матић у 31. и 54. минуту за Мачву, Вујић у 84. За Слободу. Жути картони: Благојевић, Лазаревић, Ристивојевић, Обровац (Мачва); Петровић, Велемир, Нешовић (Слобода).
МАЧВА: Пејовић М. Пејовић Ф. (кап), Благојевић, Лазаревић, Ристивојевић, Ивић, Станчетић (од 91. Мемедовић), Обровац, Јеремић, Милосављевић (од 79. Бједов), МАТИЋ (од 87. Ђукић). ТРЕНЕР: Роган.
СЛОБОДА: Дивац, Миличић, Јоксимовић, Видић (од 25. Радаковић), Петровић, Милованович (кап), Вујић, Велемир(од 60. Емерум), Нешовић (од 68. Намани), Јеремић, Ђерић. ТРЕНЕР: Ристановић.
Наслов је, у ствари, наслов песме коју су навијачи енглеског Вигана спевали свом нападачу Вили Грегу када их је прошле сезоне, као најбољи стрелац лиге, увео у виши ранг. Не мора Бојан Матић одвести Мачву у Супер лигу, али форма из припрема и на старту лиге, сугерише да би и навијачи Мачве могли певати исту песму свом шпицу. Бодови остају у Шапцу после 1. кола ПЛС.
„Мачва“ је од старта преузела иницијативу, али се чини да су у првих 20 минута конкретнији били гости. Чекао се коначни „пробој“ домаћих. После покушаја Матића, управо вођа навале у 31. минуту сјајно главом реагује после центаршута Јеремића и лопту, из тешке позиције, шаље у доњи десни угао голмана Дивца за 1:0. Од тог момента, „црвено ““ црни“ преузимају контролу игре, а „Ере“ највише прете после два ударца Велемира и Ђерића, али се истакао Пејовић.
Било је јасно да други гол може да преломи меч. Ударац Обровца био је најава за оно што је уследило минут касније. Сјајан пас ка Милосављевићу избације га у казнени простор, а он још боље проиграва Матића за 2:0 у 54. минуту. Офанзива квалитетнијег тима се наставља и после, деловало је да се може догодити још убедљивији тријумф. Међутим, „ни из чега“, у завршници, „Слобода“ користи претерану опуштеност Шапчана, а гол главом погађа Вујић. Времена је било још, али не и прилика за госте.
-Играчи су награђени за труд и рад. Било смо бољи, а сачували смо присебност после гола и одлично стартовали у лиги. Дивна атмосфера, а уверавам све да Мачва има још много тога да покаже у Првој лиги. У Земун путујемо растерећено, али и орни да наставимо добар низ ““ истакао је тренер Роган.
ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ: ЧСК ““ Инђија 2:0; Синђелић ““ БСК 2:0; ОФК Београд ““ Оџаци 0:2; Колубара ““ Будућност (Д) 0:1; Јагодина ““ Инђија 1:0; Бежанија ““ Земун 0:0, Динамо (В) ““ Пролетер 1:1.
ОМЛАДИНЦИ ПОРАЖЕНИ
Омладинска селекција Мачве није имала добар старт Квалитетне лиге. Повели су Шапчани против Радничког из Ниша голом са беле тачке Марковића, али су гости искористили грешке одбране домаћих на крају првог и средином другог дела за коначних 1:2. Јуче је „Мачва“ гостовала Радничком у Ваљеву.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa