Инфо

11. август 2016.11. авг 2016.
КЛУБ ОДГАЈИВАЧА СПОРТСКИХ ГОЛУБОВА ПИСМОНОША „ЦЕР“ ШАБАЦ

ЛЕТОВИ ВИСОКИХ ДОМЕТА

Старији голубови убедљиво први. Млади полетели из Краљева, обећавају врхунске резултате. Највише очекивања у овогодишњем “Националу“
Годинама голубари, чланови Клуба одгајивача спортских голубова “Цер“ Шабац бележе врхунске резултате на домаћим али још више међународним такмичењима. О томе сведоче бројни пехари, медаље, дипломе и друга признања којима су окитили своје витрине. Оне су већ постале претесне да приме сва освојена одличја којима се њихови власници диче.
- Више смо познати у међународним оквирима него у нашем граду. Клуб је основао професор Сима Николић са петнаестак својих пријатеља, данас далеке 1978. године и десетак протеклих година је у самом врху Савеза спортских клубова Србије. Наши такмичари, којих је данас 12 са близу 300 голубова изузетно су успешни, где год се појаве, а добри резултати нису изостали ни у бившој држави. Памте се изложбе и дружења које смо организовали три године узастопно од 2009. до 2011. године. Наши старији голубови били су убедљиво први ове године, а добре резултате очекујемо и од младих ( лежени 2016. године ) који су полетели из Чачка, прошлог викенда и летеће сваког наредног викенда, два пута из Краљева и Крушевца. Врхунац треба да уследи у “Националу“, лету писмоноша на дужини од преко 600 километара, који ће ове године уследити из Лесковца, каже Радован Гошић председник клуба, који је са својим голубовима освојио највиша признања у свету и код нас.Посебно истиче велику вредност својих лепотана, који су му донели много пријатељстава и лепих дружења широм света.
Љ. Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa