Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.

ШАБАЧКИ ТРЕНЕРИ

Осим такмичара, Шапчани су чинили и значајан део репрезентативног тренерског кадра кајакашке експедиције Србије, а своје репрезенте имали смо и у рукомету, односно ватерполу
Урош Павловић, тренер двојца Грујић ““ Новаковић, припремао је и Марка Новаковића за К1 200 метара. Бечејцу је примаран био двосед, а у краткопругашком једноседу финале је измакло за једну хиљадитинку, у последњим центиметрима трке. На крају, Новаковић је био 13.
Некадашњи кану репрезентативац, Душан Ружичић радио је са Далмом Бенедек ““ Ружичић за К1 500. Далма је успешно прошла квалификације и полуфинале, али није могла до одличја у финалу и Игре завршила на седмом месту.
Мирослав Алексић, кога смо већ помињали, осим поноса тренера чији “пулени“ су донели прву медаљу нашем кајаку после више од 3 деценије, тренирао је и Дејана Пајића, као и женски четворосед (К4 500 ““ Николина и Оливера Молдовав, Старовић, Бенедек ““ Ружичић). Нажалост, кајакашице у овој комбинацији нису оправдали очекивања. Неубедљиви наступи у квалификацијама и полуфиналу “потврђени“ су и шестим местом у Б финалу.
Кајак јесте био доминантан на 31. Летњим олимпијским играма што се нашег града тиче, али вреди поменути још два имена који су били део других репрезентација.
Веселин Вујовић довео је рукометаше Словеније до четвртфинала Игара. Иако су били други у својој групи, нису имали среће, те им је у четвртфиналу “стигла“, у групи неубедљива, али касније невероватна, Данска. Скандинавци су победили 37:30. Словенци су били само почетак њиховог шампионског похода. Бивша југословенска република ОИ је завршила на шестом месту.
У стручном штабу ватерполо репрезентације Сједињених Америчких Држава, који је предводио Дејан Удовичић, био је и тренер ВК “Шабац“, Баша Николић. Николић је обављао функцију физиотерапеут северноамеричке селекција која је наступ окончала у првој фази.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa