Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ГРАДИ СЕ НОВА САОБРАЋАЈНИЦА У ШАПЦУ

ВЕЗА ОД ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА ЗА ПРИВРЕДУ

У близини локације на којој ће се налазити трговински објекти „Гомекс“ и „Лидил“ гради се новопројектована улица Нова 97. Саобраћајница ће повезати улице Краља Милутина и Војводе Јанка Стојићевића.
Прва фаза на уређењу нове саобраћајнице приводи се крају. Дужина до сада изграђеног дела улице износи 200 метара, а надлежни планирају да изграде њен наставак, и то у смеру ка Градском базену, па до улице Војводе Јанка Стојићевића.
- У оквиру припрема за изградњу нове саобраћајнице извршени су радови на постављању канализационе мреже. Овај посао је урадила шабачка фирма „Машинокоп“, а вредност радова је износила два милиона динара. Тренутно обављамо припремне радове за асфалтирање овог дела улице. Ширина нове саобраћајнице биће шест метара. Радови су вредни шест милиона и пет стотина хиљада динара, а изводи их „Југокоп Подриње“. Уговорна обавеза извођача је да све буде завршено до планираног отварања објекта трговинског ланца „Гомекс“, а то је 15. септембар, навео је директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем Владимир Недељковић.
Локацију на којој се изводе радови прошлог петка посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- У Шапцу имамо много добрих и атрактивних локација за инвестиције, једна од њих је простор где се тренутно налазимо. Поред тога што се овде завршавају два велика објекта у којима ће бити отворена нова радна места, информисан сам да је закупљена и већина околних локала. То само показује да су шабачки трговци способни и предузимљиви, јер су свесни чињенице да у Шабац долазе велике инвестиције и да ће људи који се запосле у тим фирмама имати где да потроше новац, рекао је Зеленовић.
Важно је да комплекс на уласку у град, који је до сада био запуштен, учинимо атрактивнијим и да га оживимо, поручио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом посете градилишту.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa