Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
КАЈАК - ШАБАЧКИ КЛУБ АНАЛИЗИРА СЕЗОНУ 2016.

ИСТОРИЈСКА СЕЗОНА

До краја међународне сезоне, преостало је једно јако такмичење, али Државно првенство у Бачкој Паланци „спустило је завесу“ на кајакашку сезону у Србији. У шабачком клубу „Зорка“, иако су успеси константа дуго, пролеће и лето 2016. годину, проглашавају историјском
На почетку 2016. године, амбиције Шапчана биле су велике, али низ успеха, као и четири олимпијске норме које су обезбедили чланови „Зорке“ за српски спорт, давали су им подлогу. О међународним успесима, више ћемо причати крајем септембра када „Олимпијске наде“ у Сегедину заокруже годину на интернационалном нивоу. У Србији, пионирска селекција и мини кајак постава освојили су титуле у најважнијем такмичењу Мини кајак и пионирској лиги Србије. Били су екипно први у збиру поена остварених у 4 кола одржана у Београду, Шапцу, Руми и Бечеју.
- Титуле освојене у овим категоријама вишеструко су важне за клуб. У Србији је регостровано много кајак и кану клубова. Многи нису у могућности да функционишу у свим категоријама, али сви имају најмлађе, те су ова кола обухватала велики број учесника. У јакој конкуренцији освојили смо, први пут, шампионске пехаре и надам се, само започели низ у овим категоријама ““ истиче тренер Милан Ђенадић.
Пионири су квалитет потврдили и на државном Првенству Србије у Бачкој Паланци, а лигашки пехар, мини кајак такмичари употпунили су вицешампионском титулом на истом такмичењу. Ипак, осим резултата, још важнији је број регистрованих кајакаша који издиже Шапчане, можда и на светски врх.
- Ми смо клуб појединачног спорта који у овом тренутку има 104 регистрована такмичара. Још више је чланова, међу којима су рекреативци, али говоримо само о броју регистрованих, такмичара, кајакаша који су прошли лекарске прегледе. Многи колективни спортови не могу да се похвале том бројношћу. У Србији смо без премца, а мислим да смо бољи и од клубова из Мађарске, који су најбројнији ““ додаје Ђенадић.
Кадети су на прошлонедељном Државном били екипно трећи, док су јуниори и сениори освојили екипно друго место. У збиру са првом позицијом пионира, КК „Зорка“ свеукупно је друга у Србији.
- Једини смо били међу три најбоља у свакој категорији. „Таркет“ је био далеко од врха међу кадетима. Државно је показало да смо Паланчани и ми убедљиво најквалитетнији и најорганизованији клубови у Србији, далеко испред свих. Сигурно би ми били свеукупно први, али смо пријавили мање сениорских кану постава што нам је узело неке „кључне“ бодове ““ сматра Ђенадић.
Тренутно је клуб на краткој паузи. Већ кроз неколико дана настављају се тренинзи, а у плану је јачање тренерског кадра.
- Број чланова расте и овај број тренера није довољан како би се одржао квалитет, те од нове године планирамо ангажовање једног или два нова стручњака ““ закључио је Милан Ђенадић.
Шабачка „Зорка“ донела је прву олимпијску медаљу српском кајаку после 32 године, дала је неколико освајача европски медаља, шампионе Европе, победнике Светског купа, као и носиоце одличја у категорији млађих сениора. Више о томе крајем септембра.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa