1. septembar 2016.1. sep 2016.
KAJAK - ŠABAČKI KLUB ANALIZIRA SEZONU 2016.

ISTORIJSKA SEZONA

Do kraja međunarodne sezone, preostalo je jedno jako takmičenje, ali Državno prvenstvo u Bačkoj Palanci „spustilo je zavesu“ na kajakašku sezonu u Srbiji. U šabačkom klubu „Zorka“, iako su uspesi konstanta dugo, proleće i leto 2016. godinu, proglašavaju istorijskom
Na početku 2016. godine, ambicije Šapčana bile su velike, ali niz uspeha, kao i četiri olimpijske norme koje su obezbedili članovi „Zorke“ za srpski sport, davali su im podlogu. O međunarodnim uspesima, više ćemo pričati krajem septembra kada „Olimpijske nade“ u Segedinu zaokruže godinu na internacionalnom nivou. U Srbiji, pionirska selekcija i mini kajak postava osvojili su titule u najvažnijem takmičenju Mini kajak i pionirskoj ligi Srbije. Bili su ekipno prvi u zbiru poena ostvarenih u 4 kola održana u Beogradu, Šapcu, Rumi i Bečeju.
- Titule osvojene u ovim kategorijama višestruko su važne za klub. U Srbiji je regostrovano mnogo kajak i kanu klubova. Mnogi nisu u mogućnosti da funkcionišu u svim kategorijama, ali svi imaju najmlađe, te su ova kola obuhvatala veliki broj učesnika. U jakoj konkurenciji osvojili smo, prvi put, šampionske pehare i nadam se, samo započeli niz u ovim kategorijama ““ ističe trener Milan Đenadić.
Pioniri su kvalitet potvrdili i na državnom Prvenstvu Srbije u Bačkoj Palanci, a ligaški pehar, mini kajak takmičari upotpunili su vicešampionskom titulom na istom takmičenju. Ipak, osim rezultata, još važniji je broj registrovanih kajakaša koji izdiže Šapčane, možda i na svetski vrh.
- Mi smo klub pojedinačnog sporta koji u ovom trenutku ima 104 registrovana takmičara. Još više je članova, među kojima su rekreativci, ali govorimo samo o broju registrovanih, takmičara, kajakaša koji su prošli lekarske preglede. Mnogi kolektivni sportovi ne mogu da se pohvale tom brojnošću. U Srbiji smo bez premca, a mislim da smo bolji i od klubova iz Mađarske, koji su najbrojniji ““ dodaje Đenadić.
Kadeti su na prošlonedeljnom Državnom bili ekipno treći, dok su juniori i seniori osvojili ekipno drugo mesto. U zbiru sa prvom pozicijom pionira, KK „Zorka“ sveukupno je druga u Srbiji.
- Jedini smo bili među tri najbolja u svakoj kategoriji. „Tarket“ je bio daleko od vrha među kadetima. Državno je pokazalo da smo Palančani i mi ubedljivo najkvalitetniji i najorganizovaniji klubovi u Srbiji, daleko ispred svih. Sigurno bi mi bili sveukupno prvi, ali smo prijavili manje seniorskih kanu postava što nam je uzelo neke „ključne“ bodove ““ smatra Đenadić.
Trenutno je klub na kratkoj pauzi. Već kroz nekoliko dana nastavljaju se treninzi, a u planu je jačanje trenerskog kadra.
- Broj članova raste i ovaj broj trenera nije dovoljan kako bi se održao kvalitet, te od nove godine planiramo angažovanje jednog ili dva nova stručnjaka ““ zaključio je Milan Đenadić.
Šabačka „Zorka“ donela je prvu olimpijsku medalju srpskom kajaku posle 32 godine, dala je nekoliko osvajača evropski medalja, šampione Evrope, pobednike Svetskog kupa, kao i nosioce odličja u kategoriji mlađih seniora. Više o tome krajem septembra.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa