Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ ОШ “НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ“

УСПОМЕНЕ ПРЕ МЕДАЉА

Овог лета Шабац је прву пут имао представнике на Спортским играма младих, а наш град у Сплиту представљали су ученици Основне школе “Николај Велимировић“. Из Далмације су донели две медаље, много успомена, а о свему су претходне среде разговарали са председником Скупштине града Шапца, Немањом Пајићем, на пријему организованом у њихову част
Пролетос су “Николајевци“, ученици другог и трећег разреда, у Врању освојили републичке титуле на Малим олимпијским играма, што им је донело пласман на 20. Спортске игре младих у Сплит. У Хрватску су отпутовали у непотпуном саставу, али су опет освојили две бронзе.
- Могло је да путује 24 ученика, но већина је на мору, те је ишло 11 ђака и неколико професора који су их водили. Петар Поповић је био трећи у трци на 60 метара, фудбалери су били трећи, а морам напоменути да смо једино ми били као школа, док су остале екипе били репрезентације градова или спортски клубови ““ рекао је Бојан Николајевић, пројекат “Расти здраво“.
- Није било тешко, радовао сам се путу, трудио сам се и ето, донео две медаље. Упознао сам нове другаре, лепо се провео и волео бих да идем и следеће године ““ срећан је Петар Поповић, млади спортиста који је освојио појединачну и екипну медаљу са фудбалерима.
Била су занимљива спортска такмичења, лепе су медаље, али важнији је провод, утисци који ће постати доживетне и лепе успомене, нова другарства и свеукупно диван провод.
Домаћини су били сјајни, Сплићани врло пријемчиви, прељубазни. Не само на борилиштима, већ и у свакодневним активностима, на улицама, продавници, чак нису желели да нам наплате ни градски превоз иако организатор није имао договор са превозним предузећем. Знамо сви колико је Сплит диван, стари град и сви смо уживали ““ рекао је Милорад Миловановић, један од наставника који су водили основце.
Прве спортске кораке, ђаци су направили у пројекту “Расти здраво“, што показује вредност тог пројекта.
- Наша обавеза је да наставимо са улагањем и развојем школског спорта, да децу мотивишемо кроз турнире, такмичења и да они са уживањем долазе на тренинге, часове спорта. Наши школарци су донели из Сплита две бронзане медаље, али и једно, још сјајније одличје, оличено кроз леп провод, нове другаре и лекције толеранције које су сви учесници Игара младих показали, у овом периоду када, с“™ политичке сцене доминирају другачији тонови ““ истакао је председник Скупштине града Немања Пајић.
На овогодишњим СИМ учествовало је око 650 учесника из Србије, Хрватске и БиХ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa