Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
НАСТАВАК ПОЛИТИЧКЕ АГОНИЈЕ У ВЛАДИМИРЦИМА

СИТУАЦИЈА НА ИВИЦИ ИНЦИДЕНТА

У Владимирцима је у уторка 13. септембра, испред Скупштине општине, требала да буде одржана седница овог тела са новом парламентарном већином. Међутим, пар стотина присталица Српске напредне странке, онемогућили су председника Скупштине Јанка Ђурића да одржи седницу. Ситуација је у појединим моментима била на ивици инцидента, па је одлучено да се заседање одржи на другој локацији. Иначе, функционери Српске напредне странке су и даље у својим кабинетима, иако су смењени на седници која је одржана 29. августа и недозвољавају функционерима које је изабрала нова парламентарна већина да преузму власт. То ће учинити, како кажу, када добију одговор ресорног министарства.
-Ми имамо 13 одборника. Скупштина општине Владимирци броји 25 одборника, а 13 наших је скупштинска већина. Нажалост, покушали смо и молили да одржимо Скупштину тамо где се држи. Ја сам као новоизабрани председник Скупштине заказао редовну четврту седницу и молио да нам дозволе да уђемо у просторије. Нисмо то одобрење добили. Стога сам био приморан да закажем седницу под ведрим небом испред зграде Скупштине општине Владимирци. Рачунали смо да ту седницу одржимо, међутим у међувремену смо чули да они спремају аутобусе, дошли су из Дубља, из Мачве, да нас отерају са пољане. Ми немамо намеру ни да се бијемо, нити да доводимо своје одборнике који су били ту у комбију у опасност, нити било кога да ми доводимо у опасност. Због тога смо решили да ову Скупштину не одржимо пред зградом Скупштине општине, тамо где смо хтели, али у року од 45 минута, пошто су сви одборници на безбедном месту и у безбедној сали, отићићемо тамо. Ми ћемо данас одржати заказану седницу Скупштине општине Владимирци, по заказаном дневном реду, навео је Јанко Ђурић.
Представници Напредњака тврде да ће постати бивши тек после одговора из ресорног министарства, који још није стигао. Ако надлежни кажу да су ови други у праву напредњаци поручују да ће се повући сами.
-Код нас је пијачни дан и ту се народ више спонтано окупио и рекао шта има на ту тему. Што се тиче ове назови Скупштине коју они покушавају да одрже, мислим да је то лакрдија. Постоји простор у коме треба Скупштине да се одржава, нико никог није ометао. Не знам чему је требало да послужи то да се напољу држи Скупштина. Очигледно да је некоме инцидент требао. мислим да никакав проблем не постоји. Једноставно, сачекаћемо одлуку Министарства и то је то. СНС неће поступити мимо закона. Искључиво у складу са законом ћемо се понашати и ако Министарство буде рекло да су они у праву, истог тренутка ми ћемо се повући одавде. Они су показали колико имају одборника. Нисам видео да су имали 13 одбориника, рекао је бивши председник скупштине Владан Милошевић.
Након тога седница је одржана на другој локацији на којој је присуствовало свих 13 одборника нове владајуће већине у Владимирцима. Председник општине, Драган Симеуновић каже да је као мештанин ове варошице разочаран свиме што се у уторак дешавало у Владимирцима.
-Обзиром на целу ситуацију, шта се овде у Владимирцима дешава од 29.08. ишли смо са што краћим дневним редом, чисто да одржимо ту седницу Скупштине, јер смо знали да ће СНС, који тренутно има 12 одборника, покушати на сваки начин да спречи одржавање. Нама није дозвољено да уђемо у просторије. И поред пријатељског упозорења бившем председнику Милинковићу и бившем председнику Скупштине Владану Милошевићу, да су од 29. они у кривици све што буду оверавали. Међутим, они су наставили, рекао је Симеуновић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa