Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ ““ 5. КОЛО

ЛАЗАРЕВИЋ ДОНЕО РАДОСТ

ФК „МАЧВА“ ““ ФК „КОЛУБАРА“ 1:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 2.000. Гл. судија: Живковић (Ниш), помоћници: Милићевић (Александровац) и Петровић (Ниш). Стрелац: Лазаревић у 81. за Мачву. Жути картони: Јеремић, Обровац (Мачва); Петрић, Илић, Мијаиловић, Брајовић, Чадиковски (Колубара). Црвени картони: Обровац (Мачва) и Илић (Колубара).
МАЧВА: М. Пејовић, Ф. Пејовић (кап.), Ристивојевић, ЛАЗАРЕВИЋ, Благојевић, ИВИЋ, Станчетић (Мемедовић), Милосављевић, Обровац, Јеремић (Крстић), Матић (Ђукић).
КОЛУБАРА: Пулетић, Мијаиловић, Петрић, Милојевић, Јагодић, Станић, Илић, Пераловић, Чадиковски (кап.), Димитрић, Рајковић.
Колубара би свакако била задовољна бодом из Шапца, те је некадашњи тренер Мачве, Дејан Николић, одредио прилично дефанзивну поставу, док су се лидери на табели одлучили за висок пресинг и опробану игру која је донела много радости до сада.
Први део није донео велике прилика иако је „Мачва“ била та која је контролисала игру и имала иницијативу. Неколико акција које су обећавале, завршавале су се око казненог простора Лазаревчана. Близу мреже лоппта је била после покушаја главом Јеремића и Матића, као и лепих удараца Обровца, Милосављевића и Станчетића. Само је капитен Колубаре, Чадиковски, атрактивним ударцем донео рецку у статистици своје екипе на крају првих 45 минута.
У наставку је „Мачва“ успорила игру и деловало је да Колубара има конце у својим рукама. Нису они претили Пејовићу ни у том периоду, али су зауставили домаће. Темпо игре, а још више тензија на терену расла је у последњој четвртини сусрета. Судар Обровца и Милојевића у казненом простору гостију, слаби арбитар Живковић проценио је као симулирање искусног везњака Шапчана и показао му је жути картон. Само неколико минута, високо подигнута нога донела му је нову јавну опомену и искључење. Увек је погрешно када судија покуша картонима да врати „контролу“ над утакмицом, а баш то је одлучио Нишлија. Меч је био растрзан, али и публика бучнија. Домаће „освежава“ Мемедовић. Шансу утакмице имао је Матић. Одлично изведен корнер са десне стране донео му је велику прилику са око 5 метара, али је волеј „закуцао“ пречку. Гости су искусни, могли су да припрете, но нови сјајан меч одиграла је одбрана Мачве и одлични задњи везни, Ивић. Кључан за исход био је 81. минут. Дугу лопту „црно ““ зелених“ одлично је зауставио Лазаревић, изнео до половине, а потом пронашао Матића. Бојана у продору фаулом зауставља Милојевић. Пенал !!! Преискусни Младен Лазаревић без проблема погађа мрежу са 11 метара. Убрзо после гола, због другог жутог, меч завршава и Илић, полутка тима из Лазаревца. „Црвено ““ црни“ су јачи и деловало је да ће мирно привести меч крају. Ипак, у последњим секундама, неспоразум у одбрани Шапчана после корнера донео је огромну прилику за Петрића. Но, чини се да је и он био изненађен. Перфектну лопту са 6 метара шаље преко гола Пејовића.
ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ: ОФК Београд ““ Инђија 1:0, Будућност (Д) ““ Синђелић 1:0, Јагодина ““ ЧСК 1:1, Динамо ““ БСК 2:0, Бежанија ““ Оџаци 0:0, Слобода (У) ““ Раднички (П) 1:0, Земун ““ Пролетер (НС) 1:1.
ТАБЕЛА ПЛС:
МАЧВА 15
ЧСК 11
БСК 9
Синђелић 8
Јагодина 8
ОФК Оџаци 8
Слобода 8
Будућност 7
Пролетер (НС) 6
Бежанија 6
Динамо (В) 5
Земун 4
Раднички (П) 3
Колубара 3
ОФК Београд 3
Инђија 2

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa