Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
РУКОМЕТНИ САВЕЗ СРБИЈЕ НИЈЕ ДОБИО НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА

КАНДИДАТИ БЕЗ ПОТРЕБНЕ ВЕЋИНЕ

На седници Скупштине Рукометног савеза Србије није изабран нови председник кровне организације српског рукомета, јер ниједан од два кандидата није добио потребну већину.
За председника РСС кандидовали су се Милан Ђукић, члан Управног одбора РСС, и Божа Ђурковић, генерални секретар. На крају, од рекордних 79 делегата који су присуствовали, за Ђурковића је гласало 40, а за Ђукића 39. За новог председника је било неопходно да гласа најмање 41 делегат. Као по неком неписаном српском правилу, и овога пута било је непријатних ситуација, комашања, вређања и претњи. А, то се све десило после гласања када је затражено ново гласање. Уследила је пауза и џентлменски договор двојице кандидата да се за 15 дана, до 25. септембра, закаже нова седница Скупштине.
Мачвански округ су представљала два делегата - Дејан Павловић, председник ЖРК „Медицинар“ из Шапца, и професор Драган Николић, из Лознице.
- Потребно је да се што пре смире узавреле страсти и да РСС добије новог председника и руководство како би кренули. Рукомет је већ неколико година у паду и сви заједно морамо да дамо све од себе како би учинили да овај спорт поново крене стазама славе ““ изјавио је Павловић за „Глас Подриња“.
Према његовим речима, српском рукомету нису потребне нове поделе, већ нове победе и тријумфи на великим такмичењима.
Посета дому „Сремчица“
Рукометашице „Медицинара“ су победом отвориле нову сезону, али су, поред напорних тренинга, нашле времена да заједно са фудбалерима „Партизана“, посете Установу за децу и омладину „Сремчица“ и тако подржи Дан спорта. Делегација клуба предвођена најбољом играчицом Аном Радовић, провела је пријатно поподне са корисницима дома. Кошаркашки, одбојкашки и терен за мали фудбал били су место надметања и није било важно ко је победник већ да се што више штићеника укључи у спорт.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa