Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
ЗДРАВЉЕ У ЧАШИ

РАКИЈА

Српски лек за душу и још по нешто...
Нема Србина који не верује или није чуо за свемогући лек из „веселе машине“, или ти ракију. Људи од искуства одавно тврде, да поред тога што са успехом лечи све душевне боли боље од било ког антидепресива и позитивно утиче на међуљудске односе, разумна количина благотворно делује на општу здравствену слику целог организма.
Део те приче озваничен је и медицинским истраживањима која су показала да умерео конзумирање алкохола повећава концентрацију доброг, а снижава ниво лошег холестерола, као и да они који успевају да се зауставе на једној чашици ређе обољевају од кардиоваскуларних болести, односно смањује шансу да дође до срчаног или можданог удара.
Научници, такође, тврде да умерена количина ракије позитивно делује на нервни систем тако што нас опушта, односно ослобађа од стреса. Ракија може да послужи и као сируп за кашаљ, али и да убије све бактерије у грлу. У овом случају најбољи ефекат се постиже уколико се пије топла са додатком лимуна. За разлику од пива, вина и других алкохолних пића, ракија је алкохол са малим бројем калорија тако да не подиже килажу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa