Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
ОТВОРЕН ЦЕНТАР ЗА ОБРАЗОВАЊЕ „АБАКУС“

ДО ЗНАЊА УЗ УЧЕЊЕ И ИГРУ

У Шапцу је отворен Центар за образовање „Абакус“, и том приликом је представљен „СуанПан“ програм-ментална аритметика
Овај програм подстиче развој менталних потенцијала код деце: њихове пажње, меморије и концентрације.
- Ментална аритметика „СуанПан“ је образовно-развојни програм за истицање потенцијала код деце у развојном периоду, од пет до 14 година. За јачање пажње, меморије и концентрације, јачање самопоуздања и иницијативе. Овај програм има много добробити за децу и то не само када је у питању школа, већ и приватан живот зато што се ради о образовном и развојном програму, тако да деца, буквално кроз игру, кроз различите активности, а пре свега кроз рад на абакусу, рачунаљци, развијају своје потенцијале и самим тим, спремају се за живот ““ рекла је Душица Милосављевић, извршна директорка Центра за промене из Ниша.
Свечаном отварању „Абакуса“ присуствовао је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Нама у Шапцу је стало до едукације и деце, па Град подржава све наставне и образовне програме који ће поспешити квалитетније образовање. Наш циљ је да у Шапцу уведемо школу за 21. век. Школу у којој ће деца ићи у једну смену, имати здрав оброк у школи, учити више страних језика и програмирање, имати додатне часове физичке активности, а свој домаћи радити у школи са учитељима и наставницима ““ истакао је Зеленовић.
Отварање је употпунио хор Музичке школе „Михаило Вукдраговић“, а Никола Малетић, полазник једне од првих генерација који су савладали програм „СуанПан“ демонстрирао је практичну примену вештине, захваљујући којој са лакоћом ради две ствари истовремено.
Програм траје осам месеци, а за све полазнике су обезбеђени уџбеници.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa