Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

РУАНДА У ЕВРОПИ

Седница Скупштине општине Владимирци, заказана за 13.09.2016. године, је на жалост целог цивилизовног света, због угрожавања безбедности одборника, одржана, не тамо где је планирана већ на локацији на којој се могла гарантовати безбедност учесника.
Иако је првобитни план био да се скупштинско заседање одржи на јавној површини испред општине, пред грађанима наше општине, то је онемогућено присуством одређеног броја људи који су дошли са стране, са циљем спречавања одржавања скупштине.
Процењујући безбедоносну ситуацију председник Скупштине општине Јанко Ђурић је донео једину исправну одлуку, одложио седницу за 30 минута и преместио одборнике на сигурну локацију, где је седница и одржана.
На жалост, још једном смо на делу имали прилику да видимо правну државу и огољену слику Србије. У једном тренутку су чак председника СО Јанка Ђурића, активисти СНС блокирали у просторијама ОО ДС, не дозвољавајући му да напусти просторије. Константно вређајући га и претећи. Уклонили су се тек по доласку интервентне јединице полиције, која је због ризика упућена у нашу варош из Шапца. Први пут после тужних 90-их смо имали прилику да видимо полицајца са панциром и аутоматском пушком, у нашој општини.
Узурпација власти од стране једне партије, која нема већину, мора престати. Држава мора да реагује, јер је њена обавеза да штити права свих нас, а не само чланова СНС. Или ће и даље да шаље поруку да су њихови чланови, само због те чињенице, привилеговани, а сви остали грађани другог реда. Ако ће опет неки нови Заштитни одреди да нам одређују шта смемо, а шта не, онда сви знамо куда то води.
Није ово Африка постколонијалног доба, па да страхујемо на улицама од руље која ништа друго и нема да ради, већ да даје критичну масу.
Апелујемо на све надлежне органе, спречите урушавање институција, заштитите легално изабране представника и смирите страсти, пре него ова хајдучија ескалира у нешто страшно. Немојте од нас, на прагу уласка у ЕУ, правити Руанду. Део смо Европе, хајде да се тако и понашамо.
13 одборника СО Владимирци

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa