Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
РОК ЗА ОБРАЋАЊЕ БИВШИХ РАДНИКА МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА МЕЂУНАРОДНОМ СУДУ ШЕСТ МЕСЕЦИ

У СТРАЗБУР ПО ПРАВДУ ДО 11. НОВЕМБРА

По ко зна који пут од почетка борбе да им се зарађено исплати бивши радници Зоркиних минералних ђубрива, прошлог уторка, обратили су се јавности. Овај пут, циљ њиховог окупљања било је обавештење о року и процедури које њихове колеге треба да испоштују не би ли правду пронашли код Европског суда за људска права у Стразбуру.
-Најбитније нам је да све бивше раднике Зоркиних минералних ђубрива обавестимо да је рок за обраћање Међународном суду у Стразбуру шест месеци од доношења закључка Привредног суда у Ваљеву, дакле истиче 11. новембра ове године. Пре тога неопходно је да поднесу Жалбу Уставном суду, и са тим документом да се обрате Стразбуру, без обзира да ли су добили одговор од Уставног суда или не-објашњава Радосав Јаковљевић, који је са колегом Драганом Дамњановићем, уз помоћ шабачке Градсек управе већ проследио Жалбу Уставном суду.
-Жалба уставном суду, као документ је важна због услова прихватљивости које је Стразбур прописао. Наиме, у њиховом званичном документу се каже да суд може узети предмет у поступак тек када се исцрпе сви унутрашњи правни лекови у складу са општепризнатим начелима међународних права, а у року од 6 месеци од дана када је донета правоснажна одлука- додаје Јаковљевић.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa