Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
ДРАГАН ВЕЛИКИЋ У БОГАТИЋУ

ОД ФАСАДА ДО ЛИЦА ЉУДИ

- Идеја је била да у форми романа напишем поруку о епохи 60-70 година прошлог века у Пули, каже Драган Великић, писац романа “Иследник“, који је прошлог понедељка у свечаној сали Скупштине општине Богатић, представио Мачванима.
То је његово десето књижевно дело, за које је добио престижно признање, Нинову награду. “Иследник“, како је сам приметио можда није најбољи у његовој досадашњој књижевној каријери али је веома присутан и лако проналази ширу читалачку публику. Многи се идентификују са ликовима који већином нису измишљени, а на доста књижевних вечери, којих је до сада имао 60, многи заљубљеници у књигу и његово стваралаштво прилазили су му коментаром: Ви сте у “Иследнику“ описали моју мајку.
Заиста, пишчево реално ислеђивање живота било је свеобухватно и детаљно. О томе је издвојио сегмент у књизи који се изузетно допао једном познатом естрадном уметнику.
Великић није заборавио ни велике хероје Првог светског рата о којима говори с дужним поштовањем.
Роман “Иследник“, штампан је у тиражу од 50.000 примерака. Издала га је “Лагуна“, а представљање пред великим бројем Мачвана, за које је аутор додатно везан ( наиме мајка му је из оближњег села Узвећа ) уприличила је Библиотека „“Јанко Веселиновић“ у Богатићу.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa