Инфо

8. септембар 2016.8. сеп 2016.
КОЦЕЉЕВА

ПОМОЋ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

У коцељевачкој општини у току је дистрибуција хуманитарних пакета хране и хигијене. Ову помоћ добиће социјално најугроженије породице у 105 општина наше земље, међу којима су и најугроженији становници ове локалне самоуправе. Влада Србије је на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедила средства за набавку око 41,5 хиљада пакета.
- Нашој општини припало је 250 пакета што није ни близу онога што би подмирило реалне потребе наших грађана. Пакетима су обухваћене социјално најугроженије породице из круга угрожене породице из удаљених сеоских породица, самохрана старачка домаћинства, породице на граници остваривања права социјалне заштите, затим без сталних прихода, корисници новчане социјалне помоћи, оне са више деце и које имају инвалидна лица - рекао је секретар Црвеног крста Коцељева Милан Глумац који је додао да је након прикупљених података и јасно утврђених критеријума комисија распоредила додељене пакете најугроженијим породицама у свих 17 насеља ове општине.
Преко 70 одсто корисника ове помоћи су чланови сеоских старачких домаћинстава.
- Са 250 пакета покрили смо 453 лица. Од тога 133 особе које живе у самохраним старачким домаћинствима, 93 су корисници остваривања права социјалне помоћи, 18 је из вишечланих породица са више деце, 15 је чланова породица са инвалидним лицима и 194 су корисници новчане социјалне помоћи. Највише пакета, 35 додељено је угроженим мештанима села Брдарица, 28 у Коцељеви, један мање у Свилеуви, 26 у Драгињу... - изјавио је Глумац.
На пословима дистрибуције пакета директно до корисника, који се састоје од вреће брашна, средстава за личну и кућну хигијену као и хране, ангажовано је 15 волонтера.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa