Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА И ГРАДОНАЧЕЛНИКА

ЖИВОТ У МИРУ И СА ПОШТОВАЊЕМ

Прошлог четвртка у Дуњића кући представници верских заједница у Шапцу су одржали састанак са градоначелником Небојшом Зеленовићем на ком су говорили о досадашњем раду и сарадњи, као и о плановима за будуће. Ово је била прилика и да се присутни упознају са новим жупником римокатоличке цркве Света Ана, Андрејом Ђуричеком. Састанку су још присуствовали и владика шабачки Лаврентије, имам шабачко ““ зворнички Мехмедалија ефенди Вели, члан Градског већа Салко Карадаревић и директор “Каритаса“ у Шапцу Мирољуб Николић.
-Веома ми је драго што смо се сви састали да разменимо искуства, погледамо биланс свог рада и направимо план за будуће. Договор кућу гради. За нас који смо задужени за душе народа у овом граду потребно је да се што чешће састајемо, изменимо искуства и нађемо најбољи метод рада. Због тога сам захвалан свима који су допринели да се састанемо. До сада, у свом верском раду нисам наилазио ни на какве препреке и надам се да ће тако и остати, рекао је владика Лаврентије.
Градоначелник Зеленовић је истакао да је са овог састанка послата порука мира, јер је Шабац град на граници у ком живе верници све три заједнице.
-Ми смо научили да живимо у миру и желимо да тако наставимо, али и да поштујемо друге. Као друштво и држава чврсто смо решили да идемо у Европску унију. Тим путем се не иде само да би се живело боље, него је то и питање вредности на којима почива свако друштво, навео је Небојша Зеленовић.
Владика Лаврентије искористио је ову прилику и да најави долазак патријарха Иринеја 9. октобра на освећење цркве Свете Тројице на Летњиковцу.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa