Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
СУПЕР ЛИГА ЗА РУКОМЕТАШЕ ““ 2. КОЛО

ПОБЕДА ПОСЛЕ ПРЕОКРЕТА

РК „МЕТАЛОПЛАСТИКА“ ““ РК „ЈУГОВИЋ“ 24:23 (14:13)
Хала „Зорка“. Гледалаца: 400. Судије: Боричић (Гроцка) и Марковић (Београд). Седмерци: МП 1 (1); Југовић 3 (3). Искључења: МП 6; Југовић 10 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Воркапић 6, Миловановић 7, Драгутиновић, Срдановић, Дошен, Мариновић 1, Протић, Петровић 1, Марковић, Миленковић (19 одбрана), Ђукић, Јездимировић, Митровић 5, Драгићевић 2, Јевтић 2.
ЈУГОВИЋ: Селеши 4, Жикић 3, Врговић 6, Грубић, Лисица 1, Богојевић, Каран, Јокић, Вјештица, Андрић, Куртеш, Марић, Станојловић (12 одбрана), Ратковић 4, Манојловић, Родић 5.
Чини се да је прошла сезона била „изузетак који потврђује правило“. Југовић, после првенства у којем није могао да се супротстави Шапчанима у хали „Зорка“, својим наступом у суботу, поново је направио много проблема „пластичарима“, публика је могла да ужива у правом дербију старих ривала, а што је најважније, било је разлога за радост јер су домаћи преокретом у последњих шест минута освојили важне бодове.
Добар почетак Металопластике није указивао на драматичан финиш. Већ у 4. минуту било је 3:0, а у 12. и 8:2. Ипак, тајм аут Николе Марковића донео је преокрет у игри, условљен и лошијом игром домаћина. Успевају Каћани да се врате. Смањују заостатак на три гола, да би, у последњих неколико минута првог дела, потпуно искористили лошу реализацију „плавих“. Голом Селешија, обезбеђују минималан заостатак на одмору.
Као да се домаћи нису опоравили ни на старту другог дела од „шока“. Убрзо „Југовић“ стиже и до првог вођства. Миловановић на једној и Врговић на другој носе екипе и дуго се игра гол за гол. Знало се да ће одлучивати један гол. Није ситуација била светла за домаће око 50. минута. За свега 4 минута, Каћани серијом 4:0 долазе до великих 23:20. Тајм аут позива Веселин Вуковић. Слично као у претходној сезони, пауза је пренула Шапчане. Гол Жикића, пре поменутог минута предаха, седам минута пре краја, био је последњи Војвођана у хали „Зорка“.
По повратку на паркет, одбрана Металопластике је беспрекорна, а напад довољно луцидан да за три минута анулира заостатак. После два минута где се мреже нису тресле, одлуку о победнику доноси Мариновић својим првим, али бодова вредним голом.
Синоћ су „пластичари“ играли у Панчеву.
ТАБЕЛА: 1. Спартак 4; Ц. Звезда 3; Шамот 3; 4. Војводина 3; 5. Динамо (П) 2: 6. МЕТАЛОПЛАСТИКА (-1) 2; 7. Слога (П) 2; 8. Пожаревац 1; 9. Морава 1; 10. Рудар 1; 11. Партизан (-1) 0; 12. Југовић 0.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa