Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ЗДРАВЉЕ У ЧАШИ

ПРОЧИСТИТЕ ДИСАЈНЕ ПУТЕВЕ

Чак и ако не конзумирате цигарете и водите рачуна о свом здрављу, само пасивно пушење, то јест боравак у друштву пушача, оставиће озбиљне последице на вашим плућима. Зато прочистите своје дисајне путеве уз само три састојка која већина нас има у кухињи. Комбинација ђумбира, лука и куркуме даје одличан напитак.
Ђумбир је вековима познат по томе што помаже да се ослободимо сувишне слузи у плућима. Лук има велику улоги у спречавању разних болести дисајних путева, а куркума, богата витаминима и минералима, има антивирусна, антибактеријска и антиканцерогена својства.
Потребно је:
1 кг лука, 1 литар воде, 400 г шећера или меда, 2 кашике куркуме, 1 мањи корен ђумбира
Припрема:
Растворите шећер или мед у води, па ставите да прокува. Главице лука исеците на четвртине, исеците корен ђумбира и обоје додајте у слатку воду. Кад мешавина поново проври, додајте куркуму и смањите ватру. Кувајте на лаганој ватри док се количина воде не смањи за половину. Процедите и наспите у стаклену теглу. Када се смеса охлади, ставите је у фрижидер. Свако јутро на празан стомак узмите две кашике еликсира, као и увече два сата после оброка.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa