Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ЈОШ ЈЕДНО ИЗДАЊЕ ШАБАЧКОГ ВАШАРА ПРИВЕДЕНО КРАЈУ

ОД БОИНГА ДО БИКА НА РАЖЊУ

Е, да имамо срећу, па да смо ко Руси и да Путин нареди уклањање облака, било би овде милион људи. Ако сте упорни и ако вас срећа мало помилује, може да се „изроња“ и неки Гучи, Армани и Версаћи, а уз „ћарапе“ добро дођу и „боксерке“.
Шабачки вашар, највећи и најпознатији скуп ове врсте у региону, и ове године донео је много разноврсне понуде и забаве. Оно што је мало пореметило планове, како учесника, тако и посетилаца, поново је ““ киша. Што и није лоше, јер продавци кишобрана трљају руке због доброг „бинзиса“.
- Е, да имамо срећу, па да смо ко Руси и да Путин нареди уклањање облака, било би овде милион људи. ““ рече нам један од радника из угоститељског дела Вашара док премешта жар са ражња на ражањ.
Иако је једна од првих асоцијација за Вашар добра клопа, а угоститељи су се ове године раширили на рекордних два хектара, речено нам је да преко дана иде мало слабије, али да је увече ““ врх.
- Лепо је кренуло, а и рано смо подигли шатре. И онда та проклета киша. Ми се понашамо као да је нема ““ поручују са другог локалитета где је приметан мањак на ротацији ражњева.
Да је, ипак, свима добро, говори и бик на ражњу. Слистио се без проблема за једно вече.
Када је већ реч о проводу, ноћ је и ове године била резервисана за то. Знани и незнани естрадни уметници напунили су сваки кутак под шатром. А, онда, удри до зоре, што је сигурно пријало станарима у околним зградама. О садржају програма неки други пут, ипак би такав извештај морао да се „емитује“ уз упозорење „+ 18“.
Овогодишња понуда „чудеса“ на Вашару је, као и увек, грандиозна.
- Ако вам треба крило од боинга, ће нађемо ““ каже Бане са тезге „свега и свачега“.
А, стварно ту, као и на другим местима, нема чега нема. Понуда богата, а купаца на све стране.
- Ко бре куме да не да 200 динара за шест пари „ћарапа“. Немој после да боли глава када удари зима и буде ладно по ногама ““ нуде нам „ћарапе“ и покушавају да нас намаме да купимо и „боксерке“ ““ гаће, мада има и оних боксера за „пријатељско убеђивање“.
Ове године има пуно хладног оружја ““ секира и ножева за кухињу, и то на све стране. Уз већ нашу насушну потребу да купимо по неколико нових варјача, кухиња може за ситне новце да се опреми.
Највећа гужва, по правилу, буде у „чучањ бутицима“. Ако сте упорни и ако вас срећа мало помилује, може да се „изроња“ и неки Гучи, Армани и Версаћи. И што је најважније, јефтиноћа. Посебна пажња је посвећена ципелама.
Када је реч о најмлађима, њима је милина као и раније. Слаткиши на све стране, шарени, исцртани, лизалице, бомбоне, алве... Уз то и по неко лицитерско срце.
- Није лако бити родитељ на Вашару. Играчке и слаткиши на све стране, а луна парк је убица новчаника. Високи датум, али за дете мора ““ прича нам један поносни отац.
И тако, дан по дан, вече по вече, приближио се крај још један Шабачки вашар. Испунио је очекивања сваког. Купци срећни због добре куповине, продавци због доброг пазара. Што је и нормално за панђур који се у Шапцу помињао још у 14. веку.
И ове године било је пуно „шетача“ ““ продаваца који шетају по Михајловцу и нуде оригинал робу. Ове године су то најчешће парфеми и то је убедљиво најзаступљенији „Милион“ од Пако Рабана. Један од њих је чак, веома повољно, нудио и крњаве шоље за кафу. Тешко да их је у таквом стању продао, али барем се потрудио.
М. М. / Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa