Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
СТАРТУЈЕ ДРУГА ФУТСАЛ ЛИГА СРБИЈЕ

ЗА ЈЕДИНСТВЕНУ ДРУГУ ЛИГУ

Футсал клуб “Белаторес“ стартује за викенд у Другој лиги “Запад“. Биће ово деби шабачких “ратника“ у вишем рангу, а борба за опстанак биће тежа него раније
Од наредне сезоне, 2017/2018, уместо четири групе Друге лиге, овај ранг биће јединствен, те да би опстао, шабачки футсал клуб мора освојити једну од прве три позиције.
- Уводи се још један ранг. Првак Друге лиге “Запад“ пласираће се у елиту, други и трећи тим остају у јединственој Другој лиги, док остали прелазе у нови ранг, Трећу лигу “Запад“, док ће регионалне лиге бити четврти ниво ““ појашњава председник клуба Ђорђе Мелцер.
Конкуренцију Белаторесу чиниће 11 клубова, жеља свих је да избегну селидбу у нижи ранг.
- Циљ је опстанак на овом нивоу, односно пласман у јединствену Другу лигу. Промене у систему такмичења не ремете наше дугорочне амбиције. Имамо вишегодишњи план пласмана у највиши ранг и свака наредна сезона је корак у стабилизацији клуба и прављењу темеља за такав подухват ““ истиче тренер Марко Савић.
Спорост руководства савеза узроковала је да тек од зиме играчи великог фудбала старији од 21 године стичу право играња и футсала, што је итекако важно за Белаторес.
- Од летос се са нама припремају: Николић, Петровић, Миловановић, Марковић, Јанковић и Тодоровић. Они ће бити значајна појачања од зиме, те морамо до тог периода остварити довољно добре резултате ““ додаје Савић.
У првом колу, у Шабац долази доскорашњи прволигаш “Машинац“ из Крагујевца који је и један од кандидата за прво место.
ПОРАЗ У ВАЉЕВУ
Шабачки „Белаторес“ поражен је на гостовању у Ваљеву, екипи „Флеш“ 5:3 (3:3), у 1. колу Купа Србије. Тренер Савић Ваљевцима је супротставио потпуно подмлађен тим како би се неколико играча опоравило од лакших повреда и спремно дочекало Крагујевчане.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa