6. oktobar 2016.6. okt 2016.
NOVI SASTANAK ČLANA GRADSKOG VEĆA SA STANARIMA BENSKE BARE

POJAČANE PATROLE KOD „BLEJALIŠTA“

Član Gradskog veća Igor Marsenić održao je još jedan sastanak sa stanarima naselja Benska bara u cilju pronalaženja rešenja, kako za remećenje javnog reda i mira, tako i adaptacije parka sa igralištem.
Ovog puta, sastanku su prisustvovali i predstavnici policije i komunalne policije. Oni su imali priliku da se detaljno upoznaju sa problemima sa kojima su suočeni stanari zgrada oko ovog parka. Čitaoci „Glasa Podrinja“ imali su prilike da čitaju kako su stanari u ovom, centralnom delu grada, godinama unazad izloženi pravoj vrsti torture zbog okupljanja oko aterske česme i popularnog „kaveza“. Razbijeni prozori na stanovima koji gledaju ka parku, retrovizori na parkiranim automobilima, pevanje i urlikanje do ranih jutarnjih sati i još mnogo toga je nešto čime su stanari konstantno izloženi.
Predstavnici policije i komunalne policije su najavili da će u narednom periodu da pojačaju patrole u ovom delu grada i pozvali stanare da slobodno i bez straha pozovu njihove službe da reaguju u slučaju remećenja javnog reda i mira. Njihova je obaveza da reaguju na svaki poziv koji im bude prosleđen.
Proveriće se i situacija sa video nadzorom koji bi u najskorije vreme trebalo da bude u funkciji, kao i pojačana rasveta. Konkretno rešenje za ovaj, ali i slične probleme širom grada, početkom sledeće godine predložiće i Komunalna policija.
Stanarima Banske bare, u međuvremenu, ostaje nada da će period pred njima biti barem malo spokojniji, jer dolazi hladnije vreme kada „blejalište“, kako je prozvano ovo mesto, neće biti toliko interesantno za druženje do ranih jutarnjih sati.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa