Info

11. novembar 2010.11. nov 2010.
OTVOREN 19. SALON URBANIZMA

TRADICIONALNE VREDNOSTI I SAVREMENE TENDENCIJE

Prošlog ponedeljka u Šapcu otvoren 19. Salon urbanizma. Na pratećoj izložbi radova izloženo je 112 rešenja u deset kategorija, dok 34 studentska rada čine zasebnu 11 celinu. Dobitnik Velike nagrade ovogodišnjeg Salona je prof. dr Dobrivoje Tošković iz Beograda za publikaciju “Kalkuta Indija, Grad na slanim jezerima ““ od ideje do realizacije“
Salon urbanizma predstavlja smotru najznačajnijih aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog planiranja i urbanizma, kao i urbanističkog projektovanje i realizacija. Pod pokroviteljstvom Grada Šapca organizatori ove tradicionalne manifestacije su Udruženje urbanista Srbije i JUP “Plan“ Šabac.
Prilikom otvaranja Salona, zamenica gradonačelnika Jasminka Ristivojević je istakla značaj jedne ovakve manifestacije za razvoj grada.
Šabac je danas domaćin 19. Međunarodnog salona urbanizma. Ovo je od izuzetnog značaja za naš grad i pretstavlja izuzetno priznanje za naše urbaniste, jer je reč o smotri koja prikazuje ovogodišnja najznačajnija dostignuća u oblasti urbanističke prakse. Organizujući ovaj salon Grad Šabac daje svoj doprinos razvoju urbanizma kao delatnosti od najšireg društvenog i javnog značaja. Takođe, na taj način utičemo na razvoj svesti o neophodnosti poštovanja urbanističkih pravila prilikom planiranja i gradnje objekata, jer upravo ona uvažavaju sve praktične, estetske i higijenske potrebe i uslove stambenog naselja ““ istakla je Jasminka Ristivojević.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa