18. novembar 2010.18. nov 2010.
NEDOUMICE OKO SMENE RUKOVODSTVA U KINOLOŠKOM DRUŠTVU “ZORAN STANKOVIĆ“

OPTUŽBE PADAJU U VODU

Krajem prošlog meseca u Kinološkom društvu “Zoran Stanković“ Šabac došlo je do smene rukovodstva. Novi čelnici šabačke kinologije kažu da su se na reizbor odlučili zbog niza nepravilnosti koje su obeležile rad ovog društva proteklih godina. Smenjeni članovi, pak, tvrde da je njihovo razrešenje nelegitimno i da je prouzrokovano krajnje ličnim razlozima
Sporna sednica u šabačkom Kinološkom društvu održana je 25. oktobra, a njen epilog je ostavka bivšeg predsednika i izbor novog. To ne bi bilo ništa neuobičajeno da nakon toga nije usledila prijava dotadašnjeg predsednika Duška Merenika MUP-u Srbije, sekretarijatu u Šapcu.
U navedenoj prijavi Merenik tvrdi da je tog 25. 10. 2010. godine održana nelegalna Skupština kinološkog društva. Dnevni red je otkucan bez njegovog znanja i potpisa, dok je sam skup organizovao Dragan Tomić, predsednik lovačkog društva, kako navodi, sa ciljem da smeni sekretara kinološkog društva Milića Ralića.
Otišao sam u prostorije društva radi nekih dogovora ne znajući da je pripremljena ilegalna Skupština radi smenjivanja sekretara Ralića, jer je sa Tomićem u svađi. Od mene je ultimativno zahtevano da ga smenim uz prisustvo 18 ljudi od kojih mi većina nije poznata, a koji su došli na sastanak po nalogu Dragana Tomića. Pod takvim presijama i nelegitimnom skupu, nepromišljeno i pod pritiskom, podneo sam ostavku na funkciju predsednika kinološkog društva jer nikakvih primedbi na rad sekretara Ralića nikada nisam imao. Napominjem da sam posle iznuđene ostavke napustio prostorije, a navedeni nelegalni skup je doneo odluku o imenovanju novog predsednika i sekretara kinološkog društva ““ ističe Merenik dalje u izjavi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa