24. novembar 2016.24. nov 2016.
KOMENTAR NEDELjE

O DIPLOMAMA DRUGI PUT

Kada je neko nesposoban i nemoćan, onda radi ono što niko normalan ne bi uradio ““ dele neke novine bez impresuma, bez izdavača, bez imena štamparije gde je to nešto štampano, bez potpisa. Šabac zna, kažu. Napadnut je i „Glas Podrinja“ i okrivljen za medijski mrak
Za to vreme, sve moguće inspekcije ordiniraju po „Glasu Podrinja“ više od mesec dana. Najavio je poverenik SNS-a u Šapcu sa Skupštinske govornice dolazak svih mogućih inspekcija u Šabac. Otkud direktor jedne ugledne škole to može da zna, pa da obeznani? A, da, partija iznad svega. Evo tih inspekcija dobrano više od mesec dana kod nas u „Glasu Podrinja“ koji optužujete za medijski mrak. I uspeli ste. Otkrile su sve te inspekcije jednu veliku nepravilnost zbog koje možete da budete srećni i spokojni. Korisnici duvana su pomereni pet metara sa mesta gde su do sada pušili. E, to je, poštovani gospodine doktore Aleksandre Pajiću najveće dostignuće koje su te vaše inspekcije uspele da okriju u „Glasu Podrinja“. Hvala vam na tome, jer smo ispravili veliku nepravilnost zbog koje je država Srbija mnogo trpela.
Doveli ste inspekciju u naše prostorije i to nije problem, jer naša redakcija radi po zakonu. Nema neprijavljenih radnika, porez i doprinosi se plaćaju na vreme, čak se i primaju u radni odnos novi ljudi, što je vama naprednjacima mnogo važno. Što se plata tiče, to je naša privatna stvar, nije idealno, ali se borimo. Koliko čujemo, sličan rezultat je i kod ostalih prozvanih „moćnika“.
Pa, i te inspekcije ste pozvali iz Beograda, jer u ove „domaće“, valjda, nemate poverenja. Ništa ne možete da uradite sami, sve mora neko sa strane da uradi umesto vas. Napadnut je „Glas Podrinja“ i okrivljen za medijski mrak Šabac zna, kako se poručuje iz ovih neautorizovanih novina, da ni one nisu štampane u Šapcu. Nismo mi toliko veliki grad da ne znamo da su neki Andrej, Slađan i ostala kompanija uključeni u operaciju „Šabac“. Kako to da nijedna inspekcija ne zakuca na neka druga vrata i priupita gde se štampalo „ovo“, ko je pisao, ko je izdavač, zašto nema impresuma? Ima tu posla i za policiju i tužilaštvo, ali vi ste nedodirljivi, vi partijski odlučujete i sa Skupštinske govornice određujete ko će da bude predmet rada inspekcija.
Za sada ne znamo čijih je ruku to delo, ali neko se debelo krije iza tih novina. A, zanimljivo je da se šabački naprednjaci od kada postoje kriju iza nekoga. Prvo je to bio Tomislav Nikolić, a onda i iza Akleksandra Vučića. Svaki glas, koji su na prethodna dva glasanja osvojili, osvojili su na ime Aleksandra Vučića. Kriju se iza nesposobnosti svojih partijskih drugova koji se menjaju na čelu povereništva. Kriju se iza kadrova koje im dovode sa strane poput Andreja, Slađana, Zelje, jer nijedan član SNS-a od tih hiljada i hiljada članova ne može da bude vođa. Nije nemoguće da se sada kriju iza pamfleta kome i najprljaviji srpski tabloid „Informer“ nije ravan. Taj koji je napravio „ovo“, nema, dakle, petlju da se potpiše. Vaš omiljeni novinar bi napisao neku drugu reč, zar ne?
Možda vi stvarno nemate nikakve veze sa ovim novinama, ali teško je da poverujemo da od tih silnih emisara koji ordiniraju po Šapcu niko nije omastio ruke novinskom štampom. Ako je to šablon medijskog slobodnog neba koji će da nastupi kada oni dođu na vlast u Šabac i uklone trenutno medijski mrak, onda svaka čast. Ali, većini koja je iznikla iz radikalskih šinjela i julovskih cvetića u kosi, normalno je ovakvo obraćanje javnosti. Tako vi vidite slobode i za takve se borite. Setite se samo Rističevića i Mitrovića.
Kada već govorimo o slobodama, možda i jeste vreme da odgovorite na pitanja koja se postavljaju po čaršiji. Kao neko ko je preživeo sve inspekcije bez primedbi, sem one oko pušenja, imamo pravo da uzvratimo istom merom i da se i mi zaiteresujemo za plivanje i skijanje, zar ne? O diplomama ćemo drugi put.
Novinari u ovoj zemlji su navikli da budu džak za udaranje svima redom. Najlakše je udariti na nas, ništa ne košta, ili jako malo. Naša kičma sve trpi.

Piše: Nenad Kulačin

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa