20. jul 2017.20. jul 2017.
IN MEMORIAM

Živko Beljić (1930–2017)

Napustio nas je još jedan divan čovek, zaljubljenik u prirodu i ljude, humanista i besprekoran muž, otac i deda.
Rođen u selu Gornje Crniljevo, opština Osečina, kao drugi od trojice braće.
Nižu poljoprivrednu školu završio je u Šapcu, za vreme Drugog svetskog rata, a Srednju poljoprivrednu školu u Valjevu. Po završetku srednje škole radio je kratko na području opštine Ljubovija.
Poljoprivredni fakultet u Zemunu upisuje 1953. godine, a kao apsolvent 1957. godine upućen je na praksu u Dansku na jednu farmu u okolini Olborga.
Po završetku fakulteta radio je u Zemljoradničkoj zadruzi u Mokrinu gde je bio jedan od pionira u implementaciji novih visokorodnih sorti pšenice. Ređaju se Zemljoradnička zadruga Ub, Zemljoradnička zadruga Šabac, a najveći deo radnog veka kao poljoprivredni inženjer proveo je u Agroindustrijskom kobinatu „Šabac“. U penziju odlazi iz „Agrokopa“ – Novi Sad.
Penzionerske dane provodi veoma aktivno, a svoju najveću ljubav, prema voću, ostvaruje u svom rodnom Gornjem Crniljevu, formirajući voćnjak za ugled. Uvek je rado svojim mnogobrojnim prijateljima, svakoga proleća orezivao voće, od Radovašnice do Posavotamnavskog Belotića.
„Glas Podrinja“ i „Politika“ su izgubili saradnika, koji se povremeno oglašavao i pisao o svojim viđenjima događaja iz bliže i dosta daleke prošlosti. Njegovi poslednji tekstovi su bili reakcija na rahabilitaciju jednog od vođa četničkog pokreta Kalabića od strane Višeg suda u Valjevu.
Momčilo Ivanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa