3. avgust 2017.3. avg 2017.
Radovi teku po planu
NASTAVAK REALIZACIJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Radovi teku po planu

Protekle sedmice predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić posetio je radove fasade na stambenoj zgradi u Ulici ratnih vojnih invalida. Grad Šabac nastavlja realizaciju mera energetske efikasnosti kroz podršku izolacije stambenih zgrada i individualnih objekata.
-Drago mi je što Grad Šabac nastavlja sa programom energetske efikasnosti. To je nešto po čemu smo prepoznatljivi i imamo izuzetne rezultate. Saradnja sa našim sugrađanima je nešto što nas ističe i što je posebno specifično za grad Šabac. Drago mi je i što su ljudi iz regiona dolazili u naš grad samo da vide na koji način mi primenjujemo ovu meru. Grad Šabac ima Fond za energetsku efikasnost koji je donesen na Skupštini grada Šapca gde mi obezbeđujemo uslove da se ove mere nastave - istakao je Nemanja Pajić.
Objekat košta 1.930.000, a 50 odsto daju stanari, 50 odsto Grad Šabac. Rok za izradu fasade je 20 radnih dana i s obzirom na to da nema posebnih izazova, radovi napreduju planiranim tempom.
-Ove godine počinjemo 6 novih objekata čime ćemo doneti ne samo uštedu u grejanju i hlađenju nego i ulepšati naš grad i učiniti da se, kada prolazimo pored ovih zgrada, osetimo prijatnije i dostojnije. Moram da istaknem da sam izuzetno zadovoljna saradnjom sa stanarima i stanarskim zajednicama koje su zaista vredne u ispunjavanju svojih obaveza – navela je Ljiljana Jovanović, direktorka Odeljenja za stanovanje Javnog preduzeća “Infrastruktura”.
Koliko je bilo teško dobiti saglasnost svih stanara i šta zapravo znači ovaj projekat istakla je za „Glas Podrinja“ Sanja Dašić predsednica zajednice stanara.
-Imamo sreću što zgrada nije velika. Tu je 15 stanara koji se izuzetno dobro slažu. Vrlo lako smo se dogovorili, a pre ovoga smo već imali dve manje investicije, ugradnju svetlarnika i interfona gde smo videli kakvu ćemo saradnju imati. Plaćanje fasade traje već godinu dana, svi su redovni i nemamo većih dugovanja, tako da smo izuzetno zadovoljni - istakla je Sanja Dašić.
K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa