28. septembar 2017.28. sep 2017.
U ŠAPCU CVETA TRGOVINA
POLOVNOM ROBOM

DRONjARE U MODI

Prema registru APR u Šapcu posle Beograda i Novog Sada ima najviše otvorenih radnji za prodaju polovne odeće. Imajući u vidu isti izvor u ovom pogledu za Šapcem malo zaostaju Niš i Zrenjanin.
S tim u vezi u nekim velikim tržnim centrima i na interesantnim lokacijama u gradu ima dosta praznih lokala. Prodavci u prvom redu tekstilne robe raznim akcijama (sniženjima cena, rasprodajama na rate bez kamate, dok traju zalihe) pokušavaju da privuku pažnju kupaca ali zakoni tržišta su neumoljivi. Kupci, čiji se džep drastično otanjio uvek traže jeftinije.
U tom smislu radnje sa polovnom tekstilnom robom su sve više u modi. Kako ih popularno zovu “dronjare” ili “sekndhend” radnje “niču kao gljive posle kiše”. I izbor robe nije zanemarljiv. Probirljivi kupci, često dugim prebiranjem nađu sebi i odgovarajući broj.
- Od kako one postoje (čitaj dronjare) ja se ne odevam na drugom mestu. Ima tu jako dobrih stvari i “firmiranih”. Neko, očigledno bogat često menje garderobu. Meni dobro dođe. Em su jeftiniji i od one kineske robe sumnjivog kvaliteta, em lepo izgledaju, em i dugo traju. Šta ćeš više, komentariše jedan sugrađanin koji je želeo da ostane anoniman.
Ni prodavci ove robe nisu voljni da govore za novine ali pouzdano se zna da polovnu garderobu dopremaju iz Italije, Nemačke, Austrije... Teško je reći da li za nju plaćaju bilo kome i bilo koliko. Rečju u Šapcu je sve više ovakvih radnji, a prema podacima iz APR ne postoji jedno mesto u Srbiji koje nema bar jednu radnju “sekndhend” odeće.
U pomenutoj državnoj instituciji koja se između ostalog bavi i evidentiranjem otvorenih radnji stoji da ovakvih, “sekndhend” radnji u Srbiji trenutno ima 740. Sumnja se da je to tačan broj, a prognoze su da samo može biti više.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa