Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
У ШАПЦУ ЦВЕТА ТРГОВИНА
ПОЛОВНОМ РОБОМ

ДРОЊАРЕ У МОДИ

Према регистру АПР у Шапцу после Београда и Новог Сада има највише отворених радњи за продају половне одеће. Имајући у виду исти извор у овом погледу за Шапцем мало заостају Ниш и Зрењанин.
С тим у вези у неким великим тржним центрима и на интересантним локацијама у граду има доста празних локала. Продавци у првом реду текстилне робе разним акцијама (снижењима цена, распродајама на рате без камате, док трају залихе) покушавају да привуку пажњу купаца али закони тржишта су неумољиви. Купци, чији се џеп драстично отањио увек траже јефтиније.
У том смислу радње са половном текстилном робом су све више у моди. Како их популарно зову “дроњаре” или “секндхенд” радње “ничу као гљиве после кише”. И избор робе није занемарљив. Пробирљиви купци, често дугим пребирањем нађу себи и одговарајући број.
- Од како оне постоје (читај дроњаре) ја се не одевам на другом месту. Има ту јако добрих ствари и “фирмираних”. Неко, очигледно богат често мење гардеробу. Мени добро дође. Ем су јефтинији и од оне кинеске робе сумњивог квалитета, ем лепо изгледају, ем и дуго трају. Шта ћеш више, коментарише један суграђанин који је желео да остане анониман.
Ни продавци ове робе нису вољни да говоре за новине али поуздано се зна да половну гардеробу допремају из Италије, Немачке, Аустрије... Тешко је рећи да ли за њу плаћају било коме и било колико. Речју у Шапцу је све више оваквих радњи, а према подацима из АПР не постоји једно место у Србији које нема бар једну радњу “секндхенд” одеће.
У поменутој државној институцији која се између осталог бави и евидентирањем отворених радњи стоји да оваквих, “секндхенд” радњи у Србији тренутно има 740. Сумња се да је то тачан број, а прогнозе су да само може бити више.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa