21. septembar 2017.21. sep 2017.
BUDžET KROJI LIGE
ODBOJKA

BUDžET KROJI LIGE

Seniorke OK “Zaslon” nastupaće i naredne sezone u Drugoj ligi “Centar”, treću uzastopnu sezonu. Muška seniorska selekcija bila je proletos nadomak Prve lige, ali zbog nedostatka sredstava odustala je od takmičenja Prve B lige naredne sezone
Prethodne dve sezone bile su jedne od najuspešnijih u istoriji šabačke muške odbojke. “Zaslon” je najpre osvajanjem trećeg mesta izborio plasman u Prvu B ligu, a potom je više od pola sezone u tom rangu bio vodeći, bez poraza. Ipak, lošiji prolećni deo udaljio je Šapčane od Prve lige, ali je tim zauzeo dobro treće mesto. Rezultati ostaju zapisani, međutim finansije su te koje kroje buduće rezultate, a njihov nedostatak uticao je da uprava kluba donese odluku o napuštanju ranga za predstojeću sezonu. S druge strane, seniorke ostaju u Drugoj ligi, gde je cilj razvoj mladih igračica i mirna sezona.
- Nismo želeli da seniori započinju sezonu za koju nije izvesno da je možemo završiti, niti smo u mogućnosti da formiramo konkurentan tim. Nije lako odustati, ali to je jedino rešenje u ovom trenutku. Skupština Regionalne lige MK okruga je 26. septembra, do kada ćemo odlučiti da li će muškarci igrati taj rang ili se neće takmičiti. Devojke ostaju gde pripadaju, u Drugoj ligi. Apsolutno smo privrženi principu oslanjanja na sopstvenu školu i tako će biti i naredne sezone – ističe član uprave Jovan Popović.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa