14. decembar 2017.14. dec 2017.
Velika donatorska akcija – 190 računara za gerontološke centre u 12 gradova u Srbiji

VOJVOĐANSKA BANKA DONIRALA RAČUNARE GERONTOLOŠKOM CENTRU ŠABAC

Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru koji je Mesec solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.
Gerontološkom centru Šabac u petak je uručeno 10 računara, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Kragujevcu i Beogradu, dok su korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu, Novom Pazaru, Apatinu, Nišu, Knjaževcu i Kikindi, računari već stavljeni na raspolaganje.
Vesna Krsmanović, direktorka filijale Vojvođanske banke u Šapcu, istakla je da sektor Društveno odgovorno poslovanje ove kompanije tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama. Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.
„Svedoci smo ogromnih promena oko nas. Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor. Omogućavaju nam da „jednim klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima. Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima“, rekla je Krsmanović i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja edukuju na ovom polju.
V. d. direktora Gerontološkog centra Šabac, Marija Marković, zahvalila se Vojvođanskoj banci i istakla da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.
„U ustanovi, kao i u Klubu vlada veliko interesovanje za računarima. Naši korisnici i korisnici Gerontološkog kluba raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije. Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije ustanove i kluba“, objasnila je direktorka ove ustanove.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa