28. decembar 2017.28. dec 2017.
POHVALA ZA DECU I PROFESORE
USPESI MUZIČKE ŠKOLE

POHVALA ZA DECU I PROFESORE

Učenici Muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, uz pomoć svojih profesora, rezultate uspešne školske godine pokazali su već tokom decembra, učestvujući na raznim takmičenjima.
Na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike održanog devetog decembra u Muzičkoj školi “Petar Konjović” u Beogradu u svojoj kategoriji, drugu nagradu, osvojila je Teodora Gligorić u klasi profesorke Sonje Živković.
Na nedavno održanom, četvrtom po redu, takmičenju flautista “Slavenski”, u Muzičkoj školi “Josip Slavenski”, nagrađene su dve učenice iz klase profesorke Biljane Prica. Uz korepeticiju profesorke Emel Hasanoglu, prve nagrade zasluženo su osvojile Emilija Tojić i Aleksandra Stojićević. Na pomenutom takmičenju učestvovala su i dva učenika sa Klavirskog odseka, u klasi profesorke Jelene Zidarić. Druga nagrada pripala je Sofiji Ignjatović, a treća Sofiji Bajić.
Takmičenje gitarista, održano u Valjevu obeležilo je i učešće pet učenika iz klase profesora Stevana Jovića. Ognjen Đurđević i Luka Petrović osvojili su prvu nagradu, a Anđelija Grković, Lazar Marković i Sofija Milanko drugu nagradu.
U organizaciji Učeničkog parlamenta na takmičenju “Juventus fest”, održanom šesti put, učestvovalo je 30 nagrađene dece koja su nastupala izvodeći klasičnu, zabavnu i izvornu narodnu muziku. Takođe, na školskom takmičenju iz klavira u Muzičkoj školi “Mihailo Vukdragović”, učestvovalo je 20 mladih pijanista.
-Prema rečima profesorke Sonje Živković, deca i profesori su uprkos svim neprilikama u kojima nalaze, uspeli da ostvare divne uspehe.
-Muzička škola se rekonstruiše, te su uslovi za rad trenutno zaista teški i neadekvatni. Nemamo ni instrumente kakve bi trebalo da imamo, a ni prostorije u kakvim treba da radimo. Ipak, moram da pohvalim i decu i profesore, jer se na takmičenjima ništa od toga nije osetilo. Ovo je sjajan i lep početak školske godine, a u narednom periodu nas čeka još mnogo takmičenja i nagrada – istakla je Sonja Živković.

K.J.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa