3. mart 2011.3. mar 2011.
REGIONALNI CENTAR ZA PROFESIONALNI RAZVOJ ZAPOSLENIH U OBRAZOVANjU

KORIST ZA CEO OKRUG

U toku nešto više od dva meseca koliko postoji u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu organizovan nezanemarljiv broj predavanja. Iako je program za mart već rezervisan za brojna dešavanja, direktor ove ustanove Goran Stojićević tvrdi da je dosadašnji rad samo polazna osnova za budućnost. Za upošljavanje punih kapaciteta Centra treba angažovati prosvetare iz celog Mačvanskog okruga
U decembru prošle godine u Šapcu je otvoren jedan od devet u Srbiji, centara za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Objekat površine od 500 kvadrata, sa prostorijama opremljenim za sve vidove obuka, usavršavanja i prezentacija lociran je na Letnjikovcu, dok su izgradnju i opremanje finansirale Vlada Švajcarske i šabačka Gradska uprava.
- Regionalni centri za profesionalni rzvoj zaposlenih u obrazovanju uspostavljeni su kroz projekat Stručnog usavršavanja obrazovnog kadra, zahvaljujući memorandumu o razumevanju, potpisanom još 2003. godine između Vlade Švajcarske i Republike Srbije. Centar u Šapcu počeo je da se gradi u aprilu 2010. godine, a sa radom je počeo sredinom decembra. U njegovu izgradnju i opremanje uloženo je oko 18 miliona dinara. Od čega je Švajcarska vlada uložila 10 miliona, a ostatak novca je obezbedila Gradska uprava Šabac ““ kaže mr Goran Stojićević, direktor Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Šabac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa