3. maj 2018.3. maj 2018.
Nameštaj za OŠ “Sveti Sava”
FORMA IDEALE

Nameštaj za OŠ “Sveti Sava”

Firma “Forma Ideale” donirala je protekle sedmice nameštaj za celodnevni boravak dece u vrednosti od 120.000 dinara. Kompanija Forma Ideale drugi put je donator reprezentativnoj školi na ovom području.
-Naša kompanija se trudi da pomaže onima kojima je potrebno, a kada su ustanove koje se brinu o velikom broju dece u pitanju zadovoljstvo nam je da učestvujemo u podizanju standarda smeštaja, obrazovanja i celodnevnog boravka. U temeljima našeg poslovanja je pre svega razvijanje što je moguće boljeg odnosa sa lokalnim zajednicama. U Šapcu i okolini osim sa OŠ “Sveti Sava” imamo još nekoliko partnera sa kojima smo ostvarili saradnju. Zadovoljni smo jer su nas Šapčani i partneri iz ustanova za obrazovanje i zdravstva prihvatili i s te strane smo bili široke ruke u aspektu gde možemo da pomognemo, a to su nameštaj, smeštajni kapaciteti kao obrazovni kapaciteti – istakao je Nikola Ružičić PR menadžer firme “Forma Ideale”.
Prema rečima direktorke OŠ “Sveti Sava”, Katarine Tomić, potpuno zaboravljeni, uglavnom se oslanjaju na donacije, pa su im iste od velike važnosti.
-S obzirom na to da sam par puta spominjala da nemamo menzu, nego da deca jedu u holu škole i da niko na to nije reagovao, ponadala sam se da ću možda uspeti da nateram inspekciju da ukaže na propust kako bi neko nešto po tom pitanju uradio. Od toga nije bilo ništa, pa smo pokušali sa donacijama i na njih se sada oslanjamo. Nama ovo znači mnogo. U jednom momentu smo gledajući druge škole shvatili da naša deca nemaju gde da sednu za vreme nastave, a za njih je promena položaja jako bitna – istakla je Katarina Tomić i dodala da deca ne mogu stalno da sede na drvenim stolicama jer im one zbog zdravstvenog stanja ne odgovaraju.
- Pojedini s obzirom na senzorne smetnje imaju potrebu da se sklone na drugu podlogu, a nameštaj je dotrajao. Iz tog razloga smo kontaktirali firmu Forma Ideale i dobili fotelje, ugaonu garnituru i nameštaj za ostavljanje didaktičkog materijala kog imamo mnogo i uz pomoć kog ostvarujemo deo nastave. Ne koristimo udžbenike za redovnu osnovnu školu tako da nam je didaktički materijal neophodan. Moram da napomenem da ga ne dobijamo od Ministarstva, niti imamo donatore za takve stvari nego nastavnici i defektolozi u zavisnosti od toga koliko su entuzijastični, odgovorni i imaju lični osećaj prema svom poslu plaćaju iz svog džepa.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa