3. maj 2018.3. maj 2018.
Bolji uslovi za nove investitore
ASFALTIRANjE ULICE U SLOBODNOJ ZONI

Bolji uslovi za nove investitore

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je sa svojim saradnicima, protekle sedmice Severozapadnou radnu zonu, gde je u toku asfaltiranje ulice “Nova 9” koja se nalazi u delu od Mondija do Mlekare. Prema rečima Milana Vasića, direktora JP “Infrastruktura” predviđen program u poslovanju i budžetu za 2018. je započeo radovima u severozapadnoj industrijskoj zoni.
- Dužina saobraćajnice je negde oko 1.500 metara, a širine 7 metara. Vrednost radova je oko dvadeset miliona dinara. Istovremeno, na drugoj lokaciji, takođe u severozapadnoj industrijskoj zoni radimo na asfaltiranju ulice “Nova 5” koja se nalazi pored fabrike Candy rush čije otvaranje očekujemo uskoro. Tu je izgradnja radova novog kolovoza u dužini od dvestotine metara, a vrednost radova je pet miliona i deset hiljada dinara – istakao je Milan Vasić.
Prema rečima gradonačelnika Nebojše Zelenovića, saobraćajnica u ulici ”Nova 9“ je najvažnija saobraćajnica kroz industrijsku zonu.
- Odluka da se ona radi je doneta na osnovu sugestija Privrednog saveta. Na Privrednom savetu smo imali prvenstveno strane investitore koji rade u zoni, a onda i domaće koji su se složili da nam je potrebna bolja infrastruktura, kvalitetnije i šire ulice i bolji ulazi. Radićemo i produžetak saobraćajnice pored Jazakija, kako bismo otvorili interesantne parcele za nove investitore – naveo je gradonačelnik Nebojša Zelenović i dodao da je interesovanje investitora za našu industrijsku zonu poprilično veliko.
- Mi sada imamo mogućnost da biramo investitore i da tražimo one investitore koji su spremni da u startu imaju bolju poslovnu komunikaciju i ponudu za ljude koji traže posao. Ono što moram da naglasim je da imamo dva velika problema. U istočnoj zoni problem je raskrsnica kod Keramike koja i dalje stoji nezavršena i zaista je u katastrofalnom stanju. Tražili smo od potpredsednice Vlade da nam kaže kada će Putevi Srbije uraditi tu saobraćajnicu i još odgovor nismo dobili. Čak nismo dobili ni dozvolu da je uradimo sami svojim parama – istakao je Zelenović.
Drugi problem je prema rečima gradonačelnika Nebojše Zelenovića saobraćajnica koja vodi od severozapadne zone do Drenovca koja je takođe u katastrofalnom stanju.
-Svakog dana investitori nam traže početak radova ali, mi ni za tu poziciju nismo dobili odgovor. Ukoliko ga uskoro ne dobijemo, moraćemo sami da radimo. Ja ne mogu da dozvolim da nešto najbolje u Srbiji što imamo, ne može da se razvija zato što neko neće da uradi svoj posao. Svakako, imamo odličnu komunikaciju sa svim privrednicima u zoni, imamo teme o kojima svakog dana možemo da razgovaramo i radićemo sa njima na tome da pojačamo kapacitete za ljude koji u ovom trenutku traže posao – istakao je Nebojša Zelenović i dodao da je prvi put posle mnogo godina pao broj nezaposlenih ispod devet hiljada.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa