Info

17. maj 2018.17. maj 2018.
PODELjENE „PONOSNE KARTICE“

Cena minus za tri plus

Pokret za decu Tri plus i grad Šabac uspešno su realizovali projekat Ponosna kartica „Cena minus za tri plus“. Trenutno je više od 70 privrednih i pravnih subjekata odlučilo da porodicama sa troje i više dece da popuste na svoje proizvode i usluge. Ovakvih porodica u Šapcu je oko 2.500.
-Svaka pomoć nam je dobrodošla. Imam četvoro dece koju treba odgajiti. Kartica će nam to malo olakšati, kaže Mirjana Orešanin iz Pocerskog Pričinovića čije najstarije dete ima 16 godina, a najmlađe tek dve.
Podelu kartica pratio je i prigodan program za najmlađe. Ni loše vreme nije roditelje omelo da sa decom dođu u velikom broju u baštu Kulturnog centra i preuzmu svoje kartice.
Početku dodele kartica prisustvovao je i Vladica Gavrilović, predsednik pokreta Tri plus koji se zahvalio gradu Šapcu i svim privrednicima koji su odobrili popuste, a pozvao je i druge da im se pridruže. Istakao je da je cilj da ova akcija zaživi u celoj Srbiji.
-Suština cele strategije za podsticaj rađanja jeste da 45 odsto porodica bude sa troje ili više dece. Sada ih je samo 7,8 odsto. Pored ovih kartica pokret Tri plus je predložio još 14 mera Vladi Republike Srbije. Određene mere za podsticaj rađanja su dobre i treba nastaviti u tom pravcu, rekao je Gavrilović.
Očekuje se da broj firmi koje podržavaju ovu akciju uskoro bude preko sto. Akciji se pridružila i turistička agencija „Nika travel“ što će porodicama posebno značiti pred nastupajuću letnju sezonu.
-Zadovoljstvo nam je da pozovemo majke sa troje i više dece da putuju preko naše agencije. Rado ćemo im dati dodatne pogodnosti na aranžmane. Sve je manje dece u našoj državi i treba podržati sve roditelje koji žele da imaju više dece, rekao je vlasnik agencije Dušan Radojčin, trenutno otac dvoje dece, koji se nada da će se i na taj način uskoro pridružiti pokretu Tri plus.
Vozila Maksi taksija poneće oznake da podržavaju akciju. Svako ko sa Ponosnom karticom uđe u njihovo vozilo dobiće popust na vožnju.
-Oduševljeni smo ovom akcijom i želimo da pomognemo. Vožnja će biti 10 odsto jeftinija, bilo gde i u bilo kom pravcu našim vozilima, rekao je Miodrag Reljić, vlasnik Maksi taksija.
Božidar Katić, član Gradskog veća, objasnio je da će svakog meseca porodicama slati obaveštenja o novim subjektima koji se pridruže akciji. Istakao je da nije poenta kartica samo u tome koliko će popusta biti dobijeno.
-Mi smo društvo koje je u umiranju. Kao naroda nas je sve manje. Moramo da se odužimo onima koji su herojski, bez ikakve podrške, čuvali plamen zbog kog država još postoji. Želim da se zahvalim svim majkama i očevima i poručim da je ovo samo početak, rekao je Katić.
Kartice se mogu iskoristiti bilo gde u Srbiji. Drugi krug upisa za kartice počeće krajem maja ili početkom juna.

M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa