17. maj 2018.17. maj 2018.
DELEGACIJA IZ NOVE GRADIŠKE U POSETI ŠAPCU

Zajednički projekti u korist građanima

Delegacija grada Nova Gradiška posetila je u utorak Šabac, sa ciljem dogovora oko mogućnosti zajedničkog konkurisanja na Program prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija za sredstva iz fondova Evropske unije. Delegaciju su u Gradskoj kući ugostili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik Skupštine Šapca Nemanja Pajić, a tokom boravka u Šapcu posetili su Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i Severozapadnu indsustrijsku zonu.
Gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić istakao je ovom prilikom da je saradnja i komunikacija koju imaju sa našim gradom izuzetno važna.
- Delegacija Šapca je bila kod nas u Novoj Gradiški, a mi smo sada došli u Šabac kako bismo se dogovorili oko detalja i potpisali sporazum. Međugranična saradnja obuhvata pogranične delove uz Savu i Dunav, tako da smo zajedno došli do veze između Šapca i Nove Gradiške. Što se bolje upoznajemo, postajemo bliži i specifičniji po mnogim stvarima, a jedna od njih je industrijska zona. S obzirom da smo susedi, drago mi je što možemo na brz način omogućiti komunikaciju i realizaciju tih planova –Vinko Grgić.
Zahvalnost na poseti, delegaciji je uputio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakavši da će iz ovog prijateljstva proizaći dosta dobrih projekata koji će koristiti građanima i u jednoj i u drugoj lokalnoj samoupravi.
- Jako je važno da sarađujemo, a naročito je bitna saradnja između gradova koji imaju šta da ponude i pokažu. Prezentacija koju je gradonačelnik Nove Gradiške pripremio za nas ima veze sa razvojem njihovog grada, a to je manje-više isto ono što radimo i mi u Šapcu - najbrže, najefikasnije administrativne procedure, vrlo dostupno dobro opremljeno infrastrukturno zemljište i nadgradnja u vidu potrebnih ekoloških standarda koje Evropa zahteva od nas. Mislim da je značajno da naši prijatelji iz Hrvatske vide kako radi naše postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda kao što je dobro da vidimo kakvi su to uslovi poslovanja prema Evropskim standardima kojima Šabac može vrlo brzo da se prilagodi – istakao je Nebojša Zelenović i dodao da novih projekata ima toliko puno i da ljudi koji su na stotinak ili dvesta kilometara jedni od drugih treba da imaju ovakvu saradnju.
Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić istakao je da se nada da će doći do saradnje u okviru evropskih projekata i sa drugim gradovima.
-Drago mi je što imamo dobre odnose sa Hrvatskom, lokalnim samoupravama, a posebno sa Brodsko–posavskom županijom sa kojima smo realizovali niz projekata. Saradnja se nastavlja, a ono što je bitno je da obezbedimo sredstva iz fondova Evropske unije, a ne samo da koristimo lokalni budžet. To će koristiti i nama i našim prijateljima iz Hrvatske – naveo je Nemanja Pajić.

K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa