7. jun 2018.7. jun 2018.
OD PROŠLE JESENI

Master strukovne studije na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Šapcu

Studijski program najvišeg nivoa obrazovanja strukovnih vaspitača Škola je akreditovala u junu 2017. godine za 50 studenata i upisala prvu generaciju studenata na master strukovne studije. Novom akreditacijom, u decembru iste godine, Školi je odobren upis 110 studenata
Zakon o visokom obrazovanju, kao novinu u pedagoškom konceptu obrazovanja, a u skladu sa praksom mnogih evropskih zemalja, utemeljio je master strukovne studije, koje se od prošle jeseni organizuju i u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Šapcu. Studijski program najvišeg nivoa obrazovanja strukovnih vaspitača Škola je akreditovala u junu 2017. godine za 50 studenata i upisala prvu generaciju studenata na master strukovne studije. Novom akreditacijom, u decembru iste godine, Školi je odobren upis 110 studenata.
Master strukovne studije, koje se organizuju u ovoj visokoškolskoj ustanovi, podižu nivo kompetencija i akademskih veština, potrebnih za kvalitetan rad vaspitača u predškolskoj ustanovi, doprinose razvoju kritičkog i samokritičkog mišljenja i pristupa u rešavanju konkretnih problema u praksi, osposobljavaju studente za upotrebu naučnih metoda, praćenje i primenu novina u struci. Studijski program je rađen u skladu sa zahtevima Programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja i novom ulogom vaspitača u tom procesu, u skladu sa najnovijim saznanjima neurofiziologije o osetljivosti predškolskog perioda za ukupan razvoj ličnosti, kao i na primerima dobre prakse evropskih visokoškolskih ustanova.
Master strukovne studije traju dve godine (120SPB) i mogu ih upisati vaspitači sa završenim osnovnim ili specijalističkim strukovnim studijama za vaspitače. Na osnovu Zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije, završavanjem master strukovnih studija vaspitač stiče 7.1. nivo stručnosti, ravan onome koji se dobija završavanjem integrisanih akademskih ili master akademskih studija.
Polazeći od toga da je znanje osnovni resurs za dalji društveni razvoj Srbije, vizija rukovodstva, zaposlenih i studenata Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Šapcu jeste razvijanje studijskih programa i nastavne tehnologije prepoznatljivih po kvalitetu - obrazovanje vaspitača sa visokim stručnim i praktično primenljivim znanjima, sposobnostima i veštinama kojima se unapređuje vaspitno-obrazovni rad sa predškolskom decom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa