7. jun 2018.7. jun 2018.
DRAMA ZA MALO NEPOZNATIH
NIŽE FUDBALSKE LIGE

DRAMA ZA MALO NEPOZNATIH

Preostalo je još jedno kolo u ligama pod ingerencijom Fudbalskog saveza Mačvanskog okruga. Šampioni i učesnici viših rangova mahom su poznati, naziru se i parovi predbaraža, ali je bitka za spas vrlo interesantna i zbog nje će poslednje kolo imati dozu neizvesnosti.
U Okružnoj ligi, još od prethodne srede je poznato da se u Zonu vraćaju “Mačva” (Bogatić) i šabački “Radnički”, dok će “Sloga” iz Bogosavca svakako biti treća i zavisno od razvoja situacije u višim rangovima, mogla bi do baraža za novoformiranu grupu zonskog ranga. Na začelju okruga je velika gužva. Svega dva boda razdvaja devetoplasirani “Sinđelić” i pretposlednji “Cer”. Između su” Majur, Cerić, Donji Dobrić i “Jedinstvo” (V). Gostovanje Majuraca u Vladimircima je apsolutni derbi kola, dok sve ostale ekipe u borbi za spas igraju na domaćem terenu i svakoj od ekipa gostuju rivali koji su odavno prebrinuli brige oko opstanka.
Mačvanska grupa međuopštinskog ranga odavno je dala šampiona. “Hajduk Stanko” se dominantno vratio u Okružnu ligu. “Gorki” Glušci će u predbaražu biti domaćini najverovatnije “Napretku” iz Belotića. Jedina šansa za “Drinu” je iznenađenje “Mladosti” (M. Metković) u Belotiću. Iako su Metkovčani vrlo zainteresovani da osvoje važne bodove, kvalitet je na strani domaćina. Na začelju pet ekipa brinu o svom statusu. Najteže je “Torpedu” koji mora da pobedi “Omladinac” i veruje u neuspehe Zminjaka i “Premijera” na domaćem terenu.
Grupa “Pocerina” nema nedoumica što se vrha tiče. “Karađorđe” je u okrugu, a predbaraž će, u Koceljevi igrati “Dušan Silni” i “Šipurske Livade”. U najniži rang će “Pocerina” i “Miloš Pocerac”, ali još nema opuštanja ni za “Pričinović”, “Dobravu”, “Provo 2015”.
Kod Jadrana, “Sloga” (LŠ) već je šampion i učesnik Okružne lige, Mali Zvornik će ugostiti rivala u predbaražu, a to će, ukoliko opravda ulogu favorita u Brezjaku, biti “Antimon”. Neupseh Zajačana daje šansu “Milanu Orliću” i “Borcu”.
Opštinski šampioni
Iz opštinskog ranga titulama su put u odgovarajuće grupe međuopštinskih liga izborili: “Zadrugar” (M. Pričinović) i “Sloboda” (S. Crnobarski), oba u MOL “Mačva”, potom “Sava” (Mrđenovac) i najverovatnije “Sloga” (Matijevac) i “Rankovac” (Nakučani) biće u MOL “Pocerina”, dok će “Jadar” popuniti “Jadar 1961” (G. Dobrić) i “Azbukovica” (Crnča).
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa