Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
ДРАМА ЗА МАЛО НЕПОЗНАТИХ
НИЖЕ ФУДБАЛСКЕ ЛИГЕ

ДРАМА ЗА МАЛО НЕПОЗНАТИХ

Преостало је још једно коло у лигама под ингеренцијом Фудбалског савеза Мачванског округа. Шампиони и учесници виших рангова махом су познати, назиру се и парови предбаража, али је битка за спас врло интересантна и због ње ће последње коло имати дозу неизвесности.
У Окружној лиги, још од претходне среде је познато да се у Зону враћају “Мачва” (Богатић) и шабачки “Раднички”, док ће “Слога” из Богосавца свакако бити трећа и зависно од развоја ситуације у вишим ранговима, могла би до баража за новоформирану групу зонског ранга. На зачељу округа је велика гужва. Свега два бода раздваја деветопласирани “Синђелић” и претпоследњи “Цер”. Између су” Мајур, Церић, Доњи Добрић и “Јединство” (В). Гостовање Мајураца у Владимирцима је апсолутни дерби кола, док све остале екипе у борби за спас играју на домаћем терену и свакој од екипа гостују ривали који су одавно пребринули бриге око опстанка.
Мачванска група међуопштинског ранга одавно је дала шампиона. “Хајдук Станко” се доминантно вратио у Окружну лигу. “Горки” Глушци ће у предбаражу бити домаћини највероватније “Напретку” из Белотића. Једина шанса за “Дрину” је изненађење “Младости” (М. Метковић) у Белотићу. Иако су Метковчани врло заинтересовани да освоје важне бодове, квалитет је на страни домаћина. На зачељу пет екипа брину о свом статусу. Најтеже је “Торпеду” који мора да победи “Омладинац” и верује у неуспехе Змињака и “Премијера” на домаћем терену.
Група “Поцерина” нема недоумица што се врха тиче. “Карађорђе” је у округу, а предбараж ће, у Коцељеви играти “Душан Силни” и “Шипурске Ливаде”. У најнижи ранг ће “Поцерина” и “Милош Поцерац”, али још нема опуштања ни за “Причиновић”, “Добраву”, “Прово 2015”.
Код Јадрана, “Слога” (ЛШ) већ је шампион и учесник Окружне лиге, Мали Зворник ће угостити ривала у предбаражу, а то ће, уколико оправда улогу фаворита у Брезјаку, бити “Антимон”. Неупсех Зајачана даје шансу “Милану Орлићу” и “Борцу”.
Општински шампиони
Из општинског ранга титулама су пут у одговарајуће групе међуопштинских лига изборили: “Задругар” (М. Причиновић) и “Слобода” (С. Црнобарски), оба у МОЛ “Мачва”, потом “Сава” (Мрђеновац) и највероватније “Слога” (Матијевац) и “Ранковац” (Накучани) биће у МОЛ “Поцерина”, док ће “Јадар” попунити “Јадар 1961” (Г. Добрић) и “Азбуковица” (Црнча).
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa