Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
фото: сајт офк бачка

фото: сајт офк бачка

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

Нови императив

Разочаравајућа игра у Бачкој Паланци само појачала притисак на Мачву. Металац игра добро, али победа не сме да изостане. Милановчани ремијем против Ниша учврстили позиције
Радовали су се навијачи Мачве почетку пролећне полусезоне. Ситуација је тешка, али обећање већег залагања, борбености и полета младости будило је некакав оптимизам. Ипак, наступ у Бачкој Паланци није испунио ниједно од очекивања и исход је реалан, једнако колико и проблеми „црвено-црних“.
Домаћин није био само ефикаснији, него и бољи током меча, исказавши и више жеље. Поново је тим на дну табеле, још једно коло је мање до краја сезоне, заостатак је седам бодова, колико је био и пре викенда.

У четири дана Мачву сада очекују две јаке утакмице. Уколико се дуел против Звезде у Београду реално може сматрати изгубљеним већ сада, толико је важнији први наредни у коме ће гост у Шапцу бити „Металац“. Милановчани се јесу тек вратили у Супер лигу, међутим са 26 бодова су сигурни на средини табеле, а по играма су заслужили и више. У последња три кола јесени су претрпели три пораза, док су низ прекинули нерешеним исходом против Радничког у претходном колу, но игром су заслужили сва три поена. Када је завршена полусезона, тренер Лазетић је рекао како су могли и више, а у полусезони су ангажовали значајан број играча. Конгоанац Маркангила, потом штоперски тандем Цетковић (Графичар) и Крајишник из Лучана, односно шабачко дете Бранко Ризнић, син некадашњег играча Мачве Зорана Ризнића који је у Милановац дошао из Рада. Најважнији играчи су остали у тиму и нескривено Металац жели у горњи део табеле, док о опстанку не размишљају. У Шабац долазе по три бода.

ОФК БАЧКА – МАЧВА 2:0 (1:0)
Бачка Паланка. Без гледалаца. Главни судија: Александар Живковић (Ниш); помоћници: Петровић (Ниш) и Стојановић (Алексинац). СТРЕЛЦИ: Ратковић у 16. и Зличић у 58. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Јовановић (ОФК Бачка).
БАЧКА: Милојевић, Недељковић, Митровић, Мијатовић, Здравковић, Зличић (Жакула), Каспарс (Писачић), Казачокс (Иванчевић), Ескић (Стојановић), Јовановић, Ратковић (Пантић).
МАЧВА: Перић, Пејовић, Обровац (Кочар), Николић, Трипковић (Панић), Андерс (Марковић Л), Михајловић (Ђоковић), Марковић Б. Дабић (Мијаиловић О.), Мијаиловић М, Кнежевић.


Бодови показују да на својој страни имају квалитет, искуство је свакако њихова предност, те је задатак Мачве да притисак императива конвертује у нову снагу и жељом надокнади све дефиците у односу на ривала. Од почетка је јасно да Мачва има претежак задатак у борби за опстанак, а тежина је све већа после сваког меча без победе.

У другом колу Мачва је одиграла добро у Горњем Милановцу, имала и предност, на крају незаслужено поражена 2:1, али сада је то само статистика.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa