7. april 2011.7. apr 2011.
NOVA CENA UTROŠENE ELEKTRIČNE ENERGIJE

ODE STRUJA, ODE I OSTALO

Od 1. aprila račun za struju u domaćinstvima veći za 13,5 odsto
Nakon niza poskupljenja koja su ovog proleća opteretila već prazne novčanike građana Srbije, od 1. aprila i računi za utrošenu električnu energiju biće viši za 13, 5 odsto. Prema novoj računici, cena utrošenog kilovat časa bez popusta, počev od ovog meseca, će iznositi 6, 54 dinara.
Poskupljenje struje nadležni pravdaju visinom godišnje inflacije, dok je za savesne i socijalno ugrožene kategorije građana, kako je istaknuto na prošlonedeljnoj konferenciji za novinare održanoj u šabačkoj Elektrodistribuciji predviđeno niz olakšica.
- Svi naši kupci koji na mesečnom nivou ne troše više od 350 kilovat časova imaće pravo na popust od 11,89 osto. Na taj iznos, oni mogu ostvariti dodatnih 5 procenata na konto redovnog izmirenja računa za struju. Potom, imamo socijalno ugrožene kupce koji će moći da ostvare pravo na tri popusta, i to: 35 odsto na ime socijalnog statusa, 11,89 odsto na količinu utrošene električne energije i 5 odsto na ime redovnog plaćanja struje. Procena je da na teritoriji opština koje pokriva šabačka Elektrodistribucija ima oko 28.000 domaćinstava koja po nekom osnovu mogu da imaju umanjene račune ““ istakao je ispred Elektro distribucije Šabac Ljubomir Živojinović.
Ono što će posebno interesovati građane koji se uklapaju u neku od kategorija koje ostvaruju pravo na popust, je da navedene olakšice važe samo ukoliko nemaju dugovanja za utrošenu električnu energiju i svoje obaveze prema Elektrodistribuciji izmiruju do roka plaćanja koji je naznačen na računu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa